Nieuws Personeel

Assistente Dik Wessels geeft kijkje in haar carrière

Hoe verloopt je carrière als je als kantoorbediende start bij een klein bouwbedrijf dat uitgroeit naar een miljardenbedrijf? Camera-journalist Ingrid Kleinsman ging donderdag 30 juni in gesprek met Sini Wijnen, personal assistant van de Rijssense ondernemer Dik Wessels, om op het antwoord achter deze vraag te komen.

Van onze redactie 7 juli 2016

Sini W Ijnen de goede

Lees ook: Ondernemer Dik Wessels (71) overleden

Wel 45 directiesecretaresses van gerenommeerde bedrijven uit Twente en Salland kwamen naar Het Witte Paard in Delden voor het Allegro Talent Event.

Carrière

Sini vindt het niet heel bijzonder. ,,Ik doe vandaag de dag eigenlijk niets anders dan bij de start van mijn carrière. Natuurlijk heb ik bijzondere gebeurtenissen meegemaakt. Maar we deden het samen (met Dik Wessels, Henk Kienhuis, Cees Groot). Als er zich een overname mogelijkheid voordeed gingen we samen op pad en we gingen niet weg voor de deal rond was.”

Geen ‘nee’

Op de vraag van Ingrid of Sini makkelijk ‘nee’ kan zeggen is het antwoord duidelijk: ,,Nee, dat is inherent aan ons vak. Als een opdrachtgever tijdens een projectbezoek vroeg mee een ladder op te klimmen op de bouw, dan deed ik dat. Ook al had ik hoge hakken aan.” Sini stond (en staat) dan ook elk moment van de dag voor Dik Wessels klaar. Bij elke bespreking van Dik Wessels is zij aanwezig. Niet zonder reden: als je bij belangrijke besprekingen een getuige bij je hebt, is het nooit zijn woord tegen het jouwe, maar kan het ook van belang zijn voor de externe gesprekspartner.

‘Doe maar gewoon’

Dik en Sini worden in de media neergezet als een twee-eenheid. Dit klopt ook wel, vindt Sini. Een vraag is hoe Sini zo lang met iemand kan werken. ,,We zijn beiden nuchter, eerlijk en betrouwbaar. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.” Een van de volgende vragen betreft wat er zo bijzonder is aan Dik Wessels. “Hij doet niets standaard, heeft altijd een andere aanpak. Tijdens een belangrijke deal vroeg Dik ‘Kunnen we de boel niet omdraaien?’ Later bleek dit fenomeen een reverse take-over te zijn.”

Luister

De enige keer dat Sini in al die jaren echt zenuwachtig is geweest, was bij de komst van Dries van Agt en Ad Nooteboom in 1983. ,,Die mannen hadden het land bestuurd en ik moest notulen maken zonder maar enige opleiding.” Ad Nooteboom bleek echter een life mentor voor Sini. ,,Hoe komt het dat mensen jou altijd wilden helpen”, vraagt Ingrid. ,,Blijkbaar keek ik heel wanhopig”, schertst Sini. ,,Blijf altijd down to earth, wees toegankelijk en luister. Door goed te luisteren is een probleem al voor de helft opgelost. En als ik iets niet weet, zeg ik dat eerlijk en ga ik het uitzoeken.”

Bijscholen

Sini geeft als tip om je altijd te blijven ontwikkelen. ,,Ik werkte in het begin met een typemachine, ik zat bij Dik op de kamer en dat maakte teveel lawaai. Dus werd het typewerk door een collega gedaan. Toen de computer zijn intrede deed, werd van mij verwacht dat ik daarmee kon werken. Ik heb toen snel mijn typevaardigheden bijgeschoold.”

De bijeenkomst werd mogelijk gemaakt door Anja Venhoeven van Allegro Talent in samenwerking met Hester Wijenberg (Secretary Solutions). Meer informatie: info@secretarysolutions.nl