Aangeboden door KonnecteD

Branded Content Personeel

Werken in het ziekenhuis, wie wil dat nou niet?

Toen Aneta een uitkering aanvroeg, klopte ze voor de zoektocht naar werk aan bij leer- werkbedrijf KonnecteD. Haar vraag was duidelijk: ik wil aan het werk. Waar kan ik aan de slag? Samen met een consulent van KonnecteD bracht Aneta in kaart wat ze kan én wat ze wil. Al snel bleek dat de zorg helemaal bij haar past.

Anouk van Bussel 14 november 2022

Branded content konnected ziekenhuis

Aneta (rechts) met Monica Pothoven. Foto: Grietje Mesman.

Aneta kon aan de slag in het Deventer Ziekenhuis. Als beddenondersteuner werkt ze op de verschillende verpleegafdelingen. Ze maakt de bedden schoon er weer op, vult voorraadkasten aan, leegt was- en vuilniszakken en doet periodieke schoonmaakwerkzaamheden. Werken in het ziekenhuis was altijd al een droom van Aneta. Ze vertelt: ,,Welk werk ik doe maakt me eigenlijk niet uit. Ik vind het gewoon leuk om in een ziekenhuis te werken, want wie wil dat nou niet? Het is mij gelukt en daar ben ik trots op. Ik wil hier nog lang blijven werken.’’

Aanwinst voor het team

Monica Pothoven, Coördinator roomservice en beddenondersteuners, is blij met Aneta in haar team. Pothoven: ,,Het maakt Aneta niet uit wat ze doet, als ze maar kan werken. Daar heb ik wel respect voor. Zeker omdat het een fysiek zware baan is. Waar Aneta in het begin ontzettend verlegen was, staat ze nu haar mannetje en is ze goed in overzicht bewaren. Ze weet echt wat ze doet.’’

"Zeker nu er in veel branches personeelstekorten zijn, liggen er kansen voor beide partijen."

Monica Pothoven, Coördinator roomservice en beddenondersteuners

Extra begeleiding nodig

Aneta kon na haar sollicitatiegesprek gelijk starten met werken. Dat geldt niet voor alle kandidaten. Sommigen hebben wat extra begeleiding nodig. Om die kandidaten ook een kans te bieden, werken KonnecteD en Deventer Ziekenhuis samen in het aanbieden van de Werkleerroute Zorgondersteuning en werkfittrajecten.

,,Kandidaten die de Werkleerroute volgen, kunnen kiezen voor de roomservice of de beddenondersteuning", vertelt Nathan Rodijk, accountmanager bij KonnecteD en aanspreekpunt voor de zorgbranche. ,,Deze kandidaten worden ondersteund door een jobcoach van KonnecteD. Een jobcoach geeft coaching op de werkvloer en ondersteunt bij de hulpvragen van de kandidaten. Het werkfittraject is voor kandidaten die interesse in de zorg hebben, maar waarvoor de stap naar werk nog te groot is. Zij worden extra aan het rooster toegevoegd zodat ze aan hun werknemersvaardigheden kunnen werken en zo langzaam in het arbeidsritme kunnen komen."

Kansen voor werkgevers

Sociaal ondernemen biedt kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar óók voor werkgevers. Dat ervaart ook Pothoven: ,,Door de verbinding met elkaar te zoeken, kan je mensen een eerlijke kans bieden. Het is een hele mooie diverse doelgroep waar we mee mogen werken. Zeker nu er in veel branches personeelstekorten zijn, liggen er kansen voor beide partijen."

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Konnected.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws