Aangeboden door Prescan

Branded Content Personeel

‘De rust van een preventief gezondheidsonderzoek kan ik iedereen aanraden’

Goed werkgeverschap staat bij steeds meer organisaties hoog op de agenda. Bovendien willen ondernemers ook zelf weten hoe ze er medisch voor staan, bijvoorbeeld na een aantal drukke jaren waarin ze hun bedrijf opbouwen. Peter Langenkamp vertelt: ,,Ik hecht veel waarde aan gezondheid en vitaliteit, zowel aan die van onze medewerkers als aan die van mij. Daarom heb ik onlangs een preventief gezondheidsonderzoek laten doen. Het geeft me veel rust dat ik nu precies weet hoe ik ervoor sta.”

Patrick Wessels 2 mei 2022

Prescan ondernemers gezondheidscheck

Eenvoudig en direct inzicht in je gezondheid met Prescan. Op de foto Peter Langenkamp, CEO Happy People. Fotograaf: Emiel Muijderman

Hij liet zijn preventief gezondheidsonderzoek uitvoeren bij Prescan. Een oud-compagnon heeft daar goede ervaringen, hoorde Peter toen hij ernaar vroeg. Dat motiveerde hem om zelf een afspraak te maken. ,,De afspraak maken was eenvoudig en de ontvangst was heel warm. Tegelijkertijd merk je aan de apparatuur en de serieuze onderzoeken dat het professioneel wordt aangepakt.”

‘Ik wilde weten of ik inderdaad nog zo fit ben’

Gevraagd naar de aanleiding om een gezondheidsonderzoek bij Prescan te laten doen noemt Peter twee redenen: ,,Ik ben 41 jaar en hoor om me heen steeds vaker over gezondheidsklachten die anderen ervaren, soms met nare gevolgen. Bij Prescan wilde ik graag laten nakijken of er niet iets sluimerde, waarmee ik net als anderen te lang zou doorlopen.”

Daarnaast merkte ik na een coronabesmetting dat mijn conditie erop was achteruitgegaan. Ik sport veel en heb me daardoor als ondernemer en als mens altijd fit gevoeld. ,,Zodra ik goed hersteld was van de directe klachten wilde ik graag het preventieve onderzoek laten doen, zowel conditioneel als volledig lichamelijk.”

''Het is heel persoonlijk, ze nemen de tijd, het gaat heel ontspannen en er zijn specialisten zoals een radioloog beschikbaar die de resultaten uitgebreid met je bespreken''

Peter Langenkamp, CEO Happy People

‘Mijn compagnon had goede ervaringen bij Prescan’

De keuze voor Prescan voor zijn gezondheidsonderzoek was snel gemaakt. ,,Het voelde eigenlijk heel logisch. Toen ik erover nadacht kende ik vooral Prescan als aanbieder, dus wilde daar graag meer over weten. Ik vroeg rond in mijn netwerk van ondernemers en andere professionals. Toen ik hoorde dat mijn oud-compagnon regelmatig naar Prescan ging en goede ervaringen heeft was de keuze gemaakt. Ik vertrouw hem en zijn ervaringen, daarom maakte ik er ook een afspraak.”

Die goede ervaring tijdens het onderzoek had hij ook. ,,De ontvangst, de onderzoeken en de begeleiding zijn heel persoonlijk, ze nemen de tijd, het gaat heel ontspannen en de verschillende specialisten bespreken de resultaten met je,” vertelt Peter.

Achteraf noemt hij de ervaring niet spannend, al was hij vooraf wel een beetje gespannen. ,,Je bent benieuwd wat eruit gaat komen, ondanks dat je niet specifiek twijfelt aan je gezondheid. Eenmaal daar voelde het als een wellness. De deskundige medewerkers en innovatieve technologie geven veel vertrouwen.” Peter startte met een bloedonderzoek, liet een huidonderzoek doen, deed een cardiologisch onderzoek en liet uiteindelijk meerdere MRI-scans maken van de schedel en hersenen, halsvaten, borstkas, boven- en onderbuik. ,,Mijn bloed moest naar het laboratorium, dus die uitslag kon maximaal twee weken duren. De andere resultaten waren meteen beschikbaar. Dat was heel prettig, het voorkomt lang wachten op de uitslag waar je zo benieuwd naar bent.” Uiteindelijk ontving hij de uitslag van het bloedonderzoek bovendien ook al binnen twee dagen, dus dat droeg bij aan zijn positieve ervaring.

Over Prescan

Direct inzicht in je gezondheid, dat geeft rust. Daarom kun je bij Prescan snel terecht voor preventief gezondheidsonderzoek. Daarmee zien we of er risicofactoren voor je gezondheid zijn en geven we advies waarmee je direct aan de slag kunt om je gezondheid te verbeteren. Zo hou je zelf de regie.

Bij Prescan kun je rekenen op een persoonlijke aanpak waarin kwaliteit centraal staat. Je wordt onderzocht met hulp van state of the art apparatuur. Als het mogelijk is, vinden alle onderzoeken op één dag plaats. De uitslag wordt na je onderzoek persoonlijk met je besproken door een medisch specialist. Je hebt dus direct inzicht in je gezondheid. Onze medisch specialisten geven je ook praktische adviezen waarmee je meteen aan de slag kunt. Wordt er iets gevonden dat verder onderzocht moet worden? Dan zorgen wij voor een goede overdracht naar je huisarts of medisch specialist. Jouw gezondheid is kostbaar - Prescan helpt jouw gezondheid in kaart te brengen.

Over twee tot drie jaar nog eens

Prescan had goed nieuws voor hem: ,,Er bleek niets aan de hand. Ik had ook niet anders verwacht, omdat ik drie keer per week sport en gezond leef. Ik was met name blij dat mijn rugspieren sterk bleken en mijn ruggenwervel recht staat. Dat is door zittend kantoorwerk altijd een aandachtspunt geweest. Ik heb dankzij Prescan de bevestiging dat het sporten niet voor niets is geweest.”

Vooraf had hij gedacht eenmalig zo’n gezondheidsonderzoek te willen doen. ,,Inmiddels zou ik het mijn vrouw en bijvoorbeeld mijn medewerkers ook aanraden. De bevestiging van mijn gevoel over mijn goede gezondheid geeft me enorm veel rust, dat gun ik hen ook. Zelf zou ik volgend jaar niet meteen nog eens gaan, maar over twee tot drie jaar wellicht wel. Dan ben ik benieuwd of er iets is veranderd.”

‘Gezondheid en vitaliteit van medewerkers staan voorop’

Peter heeft meerdere online ondernemingen, onder moederbedrijf HappyPeople.com. ,,Onze medewerkers bieden we allerlei benefits, buiten het salaris om. We stimuleren bijvoorbeeld de elektrische fiets in plaats van een parkeerplek, maken een verse en gezonde lunch beschikbaar en bieden mogelijkheden om te gaan sporten.” Die focus op gezondheid is volgens hem de kern van goed werkgeverschap. Hij beschrijft hoe zijn bedrijf niemand wil pushen, maar ondertussen wel de diverse mogelijkheden wil bieden.

Medewerkers die zich een dag niet goed voelen ervaren in zijn bedrijf de vrijheid om thuis te blijven. En willen ze meer inzicht in hun gezondheid? Dan verwijst hij ze door naar de bedrijfsarts of vertelt ze over zijn ervaringen met het preventieve gezondheidsonderzoek door Prescan. ,,Als zij daarmee dezelfde rust ervaren als ik kan ik ze dat van harte aanbevelen.”

Bij Happy People dwingt hij natuurlijk niemand om gezonder te leven of zich na te laten kijken. ,,Wel stimuleren we gezondheid, vitaliteit én dit soort onderzoeken. De mogelijkheid is er, dus dan voelt het zonde om er geen gebruik van te maken.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws