Nieuws Personeel

Breda krijgt een broodfonds

Breda krijgt een Broodfonds. Dat is een financieel potje waar ondernemers aan bijdragen en waar collega's die ziek worden een beroep op kunnen doen.

Ralph van Wolffelaar 12 april 2016

Kantoor zzp mkb hoogeveen bedrijfsverzamelgebouw

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het broodfonds. In een broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

"Deze solidariteit in een nieuw jasje valt bij ondernemers in goede aarde", legt initiatiefnemer André Jonkers van de BroodfondsMakers uit. Het broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp'ers als zelfstandigen met een bv of vof. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

Het fonds wordt opgericht na een informatieavond in het Apollo Hotel aan het Stationsplein in Breda op woensdag 20 april vanaf 19.30 uur.