Nieuws Personeel

Broodje Midas op zijn kop door uitbreiding

Broodje Midas in de Rijnstraat ondergaat een complete gedaanteverwisseling. Het restaurant, dat een 'begrip' is in de Woerdense binnenstad, is daarom de hele maand dicht. Dat bericht het AD.

Dennis L'ami 16 februari 2016

Broodjemidasopzijnkop

Eigenaar Sjoerd Mampaey kijkt maandagmiddag toe hoe bouwvakkers af en aan lopen en oude muren en plafonds verdwijnen. "Begin maart moet het opgeleverd worden", weet hij. Niet alleen wordt er verbouwd, er is ook uitgebreid. "Want we hadden gewoon ruimtegebrek.''

In de nieuwe setting ligt de nadruk niet meer alleen op broodjes, maar ook op hamburgers. "Er was nog geen echte hamburgerzaak in Woerden.'' Vandaar de nieuwe naam na 35 jaar: Midas Broodjes en Burgers.

Historie Mampaey laat in de ruimte veel terug komen van de oude Rijnstraat: foto's van de vroegere gracht ademen historie. Ook worden de muren en plafonds zoveel mogelijk ruw gehouden voor een industriële uitstraling. "Het is een oud pand, dat er al stond toe de Rijn gedempt werd. Daar willen we iets van laten zien.'' Ook wordt het terras dubbel zo groot. Er komt een terras van 16 meter lang. "Ja, dat wordt wat. We zitten natuurlijk aan de zonkant, net zoals OOK even verderop.''

De nieuwe formule vraagt volgens de eigenaar om aanpassing van de openingstijden. daarom is de zaak voortaan ook 's avonds open. De eigenaar verwacht door het grotere restaurant dat langer open is ook zo'n tien parttimebanen extra te creëren.