Nieuws Personeel

Caissière krijgt werkstraf voor plunderen kassa Plus Heerde

In totaal is er voor meer dan een kwart miljoen uit de kassa geroofd, maar B. kon wegens gebrek aan bewijs 'slechts' veroordeeld worden voor de 45.000 euro waarvan ze toegaf dat ze die had gestolen, meldt het AD.

Victor Schildkamp (AD) | Foto: Victor Schildkamp 20 december 2016

Plus supermarkt heerde diefstal caissiere kassiere gelderland oplichting 1065

B. (48) werd er aanvankelijk van verdacht tussen 2009 en 2014 meer dan 254.000 euro achterover te hebben gedrukt. Zij was de werknemer die de kluis en geldautomaat moest vullen. Eenmaal betrapt door een bedrijfsrechercheur gaf Ria toe gestolen te hebben, maar niet meer dan 45.000 euro.

Omdat de organisatie bij de supermarkt zo geregeld was dat meerdere mensen in de kluis konden, kon niet bewezen worden dat Ria het complete bedrag van 254.000 euro had gestolen. Ria en haar man Henry M. kochten onder meer auto's, drugs en vakanties van het geld, maar leefden ook weer niet zó extreem duur, dat daarmee bewezen kon worden dat ze een kwart miljoen zou hebben gestolen, vond de rechter. Henry M., die wist van de diefstal en het geld desondanks uitgaf aan mooie spullen, kreeg net als zijn vrouw ook 180 uur werkstraf opgelegd. Hij werd tevens veroordeeld voor drugsbezit.

Verzekering

Supermarktbaas Dick van den Hoven gaat er niet van uit dat de rest van het geld door andere werknemers is gestolen. Hij kreeg van de verzekering 178.000 terug. ,,Ik heb geen reden te twijfelen aan de rest van mijn personeel'', zei hij kort na de rechtszaak twee weken geleden.

Van den Hoven wilde de 76.000 euro die hij niet van de verzekering terugkreeg, verhalen op de caissière. Maar omdat zij voor 'slechts' 45.000 euro wordt veroordeeld, is lastig te berekenen hoeveel van die 76.000 euro te verhalen zou zijn. De strafrechter verwijst de supermarktbaas daarom door naar de civiele rechter. Het geld dat de vrouw heeft gestolen, wordt haar wel ontnomen. Of er veel te halen valt, is de vraag. Het geld is op, Ria is haar baan kwijt en beiden leven nu van Henry's uitkering.

Gerelateerde artikelen:Supermarktondernemer Plus leeft nachtmerrieJustitie eist slechts deel geld teug