Nieuws Personeel

Coolblue bezorgt de wasmachine voortaan zelf

Van onze redactie 2 februari 2016

Coolbluebezorgenlimburg

Webwinkel Coolblue bezorgt vanaf dinsdag een aantal producten in een deel van het land helemaal zelf. Het snelgroeiende bedrijf wil onder meer zware goederen als koelkasten en wasmachines zelf blij klanten afleveren en plaatsen. De internetwinkel begint in Brabant en een deel van Limburg, dat schrijft het AD.

De keuze voor die twee provincies is vrij logisch: Coolblue heeft een groot distributiecentrum in Tilburg. Vanuit daar rijden vijftien busjes, met daarin volgens topman Pieter Zwart “twee sterke mannen”, die de spullen naar de klanten vervoeren. Ongeveer één op de tien witgoedbezorgingen wordt dan door het bedrijf zelf gedaan. Eind dit jaar moeten er in heel het land ongeveer vijftig blauwe wagens rondrijden. Ook bestaat de kans dat het bedrijf in België gaat bezorgen.

Meer invloedCoolblue is naar eigen zeggen de eerste webwinkel die zelf producten aflevert bij klanten. Het bedrijf vond dat het te weinig invloed had op de levering. Dat proces, van bestelling tot ontvangst, is nu in eigen beheer. Bovendien is de zet kostenbesparend, denkt Zwart, omdat er geen externe partijen meer ingezet hoeven te worden. Voor de klant verandert er verder niets. De bezorging blijft namelijk gratis, zelfs al moet de vaatwasser naar driehoog achter.