Nieuws Personeel

Dineren met panoramisch uitzicht in Dordts restaurant

Schoonmaken, het terras inrichten, er moest gisteren nog veel gebeuren bij Copenhagen. Maar vanmiddag gaat het restaurant in het Tomadohuis écht open, belooft eigenaar Jamie Sturrus in het AD.

Jan Pieter Rottier 6 mei 2016

Restaurant Copenhagen

,,Het zijn lange dagen,'' verzucht Jamie Sturrus. Het is donderdagmorgen en hij zit op een lange bank, midden in zijn restaurant aan de Stationsweg. Vijf weken lang hebben hij en zijn team keihard geklust. ,,Als je ziet hoe ver we vorige week nog maar waren...,'' zegt zijn vrouw Willemijn, die naast hem zit. Terwijl Sturrus vertelt, wordt de vloer aangeveegd en lopen er druppelsgewijs mensen naar binnen. ,,Het bedienend personeel,'' verduidelijkt Sturrus. ,,Die komen inwerken en alles inruimen.''

Laatste loodjesEr moet nog meer gebeuren, zegt hij. De lampjes aan het plafond moeten er nog ingedraaid worden. De stoelen en tafels beneden nog netjes worden neergezet en het terras moet nog worden ingericht. De spullen hiervoor komen vandaag. ,,We moeten nog even goed knallen,'' zegt hij. Eigenlijk zouden ze op Hemelvaartsdag al opengaan, maar dat lukte toch niet. Maar vanmiddag gaat het écht gebeuren. ,,De verf is misschien nog nat, of een lampje is misschien nog niet goed afgesteld, maar we gáán open. 100 procent zeker.''

Panoramisch uitzichtBoven staat alles al, zegt Willemijn Sturrus. Daar kijken de bezoekers door een grote glazen pui. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht op het station. ,,Deze plek geeft zoveel energie,'' zegt de eigenaar enthousiast.

ReserveringenVanaf boven heb je ook goed zicht op het terras. Dat wordt straks 168 vierkante meter groot, vertelt de restaurateur. Komende tijd blijft het 100 vierkante meter, omdat het Tomadohuis nog wordt verbouwd tot woongebouw met lofts. Vandaag om 16.00 uur gaat het restaurant open. Iedereen die wil, kan dan sfeer komen proeven. Vrijdagavond, zaterdagavond en zondagavond serveren ze een 'surprisemenu'. ,,De reserveringen hiervoor stromen binnen,'' aldus Sturrus.

Hij verwacht dat zijn restaurant goed gaat lopen. ,,We zijn heel laagdrempelig en ook heel gastronomisch. Hiermee voorzien we echt in een behoefte."