Nieuws Personeel

Eigenaar wil woningen op watertorenterrein in Hengelo

De zoektocht naar de toekomst van de watertoren in Hengelo is in volle gang. Ook over de invulling van het omliggende terrein moet meer duidelijkheid komen. Maandag is daarom een brainstormsessie gepland. De eigenaar wil woningen voor werknemers in hightech-sector bouwen op watertorenterrein, meldt Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 8 mei 2016

Watertoren toekomstig Watertorenpark Christian van der Meij

Wat moet er met de watertoren gebeuren? En wat moet de sfeer en identiteit van het omliggende terrein worden, grenzend aan het toekomstige Watertorenpark? Daarover moet komende maandag meer duidelijkheid komen tijdens een brainstormsessie.

Woningen voor werknemers

In elk geval wil eigenaar Ter Steege Bouw Vastgoed op een deel van dit bijna één hectare grote terrein woningen bouwen. Die worden onderdeel van het nieuwe Park Veldwijk. "Maar we willen eerst de doelgroep bepalen en dan bekijken hoe de omgeving moet worden ingevuld. Want eenzijdig bedenken hoe een nieuwe wijk eruit moet zien, dat is verleden tijd", zegt gebiedsontwikkelaar Roy Nijenhuis van Ter Steege.

Er is al een beeld van die toekomstige bewoners: mensen die werkzaam zijn in de hightechsector. "We denken dat de omgeving interessant is voor deze groep. Met de UT in de buurt, het stadscentrum dichtbij, evenals een school met kinderopvang en een nieuw winkelcentrum. En goede verbindingen." Er moet ook ruimte zijn voor bedrijfjes, vindt Nijenhuis.

Suggesties

De functie van de watertoren moet daarin passen. Er zijn al verschillende suggesties langsgekomen, zoals een bed & breakfast, een restaurant, een theehuis, een woning, een kantoor of een architectenbureau. Tijdens een brainstormsessie maandagavond moeten er concrete ideeën over de bestemming van de watertoren en de invulling van het gebied op tafel komen.

Daartoe heeft Ter Steege Bouw ict'ers, buurtbewoners, een makelaar en vertegenwoordigers van woningbouwvereniging Welbions en de gemeente uitgenodigd. Inmiddels is er ook al gesproken met onder meer bedrijven in de omgeving. Een ontwerper gaat aan de slag met de resultaten van de bijeenkomst en de eerdere gesprekken. Het uiteindelijke plan maakt in de loop van dit jaar eerst nog een rondje langs de belanghebbenden, voordat met de bouw wordt begonnen.

Bierbrouwerij

Het bouwbedrijf is ook eigenaar van het leegstaande silogebouw van de vroegere bierbrouwerij. Nijenhuis wil hier dezelfde procedure volgen. Het silogebouw is een monument en staat al jaren leeg. Een serieuze gegadigde heeft zich er nooit voor gemeld.