Nieuws Personeel

Gemeente Losser organiseert speeddates voor werkzoekenden

De gemeente Losser gaat door met het organiseren van zogenoemde speeddates waarbij werkzoekenden in gesprek kunnen gaan met werkgevers en uitzendbureau's.

Van onze redactie 19 februari 2016

Ondernemers Thinkstock

Voor komende dinsdag heeft Losser samen met Werkplein Twente ruim zestig werkzoekenden uitgenodigd voor de speeddate die dit keer in het teken staat van de sectoren bouw en groen.

De bijeenkomst dinsdag volgt op de succesvolle eerste keer toen de gemeente een algemene speeddate hield met 85 werkzoekenden. "Die speeddate was zeer geslaagd omdat uiteindelijk 26 deelnemers een baan hebben gekregen en 16 deelnemers een parttimebaan", vertelt wethouder Joop Hassink. "Dit keer hebben wij gekozen voor een branchegerichte aanpak en bieden we werkzoekenden de kans met werkgevers uit de bouw- en groensector in gesprek te gaan."

Taak gemeenteDe organisatie van zo'n bijeenkomst gebeurt bewust door de gemeente, geeft Hassink aan. "Als gemeente is het ons doel om werkzoekenden te ondersteunen bij het zoeken van werk. De speeddate is een van de middelen die wij daarbij inzetten."

De uitgenodigde werkzoekenden kunnen in gesprek met onder meer Bergsma Hoveniers, Morsink Schilders, WM Handelsonderneming, uitzendbureau KTP en CTS Technisch Personeel. Maar, zo meldt de gemeente, werkgevers in de bouw en/of groen, die op zoek zijn naar nieuwe mensen, kunnen zich nog melden voor de speeddate van 23 februari gehouden in de Muziekschool aan de Diepenbrocklaan, van 09.00 uur tot 12.00 uur.

Foto: Thinkstock