Nieuws Personeel

Goddelijke confituur uit Rotterdam Zuid

Werkelijk goddelijke confituren komen uit Rotterdam-Zuid. Sociaal ondernemers Ewald Renar en Jessie Voermans maken elke week met hun zes stagiairs honderden potten confituur die hun weg vinden in Rotterdam en ver daarbuiten.

Eduard Voorn | Foto: Frank de Roo 30 juni 2016

Confituur 010

,,Laatst kwamen een man en vrouw uit Parijs hier om verschillende smaken in te slaan. Dan heb je eer van je werk. Het is best uitdagend om in de levendige Afrikaanderwijk te beginnen. Van Fairtrasa betrekken we het biologisch fruit om zes vaste smaken en één catch of the day te bereiden. In het najaar breiden we ons assortiment uit met meer smaken," zegt Ewald. Hij wil al ondernemend iets doen voor Zuid en de jongeren die er opgroeien. ,,De kids van Zuid die extra ondersteuning verdienen, kunnen hier hun stage lopen," vertelt hij terwijl een van zijn stagiaires in een speciale koperen confituurpan roert. Na het inkoken schept hij de glazen potten vol. Het ruikt verrukkelijk: de zoete lucht van vers fruit. ,,De stagiairs leren hier regelmaat, zelfstandigheid en respect."

Ewald en Jessie runnen Rotterdamsche Confituur aan de Pretorialaan zonder subsidie. ,,Ik geloof niet in je hand ophouden. We kunnen onszelf bedruipen, maar het betekent wel dat we een langere aanloop tijd nodig hebben. Het is niet meteen booming business."

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: regiorotterdam@deondernemer.nl.

Wie: Ewald Renar (50) en Jessie Voermans (46)Wat: Rotterdamsche ConfituurWaar: Rotterdam-ZuidSinds: 2011Contact: lava-group.com