Nieuws Personeel

'Groen' Tesla populair onder technische studenten

Technische studenten voelen zich aangetrokken tot de groene missie van Tesla, bij economiestudenten blijft Heineken op nummer 1 staan. Opvallend: banken dalen aanzienlijk in populariteit bij beide studentengroepen.

De Ondernemer 29 mei 2017

Tesla 16

Dat blijkt uit onderzoek van het Zweedse adviesbureau Universum. Zo’n 23.000 studenten aan Nederlandse universiteiten en hogescholen werden voor de studie onderzocht.

De top 3 van technische studenten bestaat na Tesla uit Google en Philips. Tesla doet het goed als nieuwe binnenkomer: in 2016 was het bedrijf van Elon Musk nog geen onderdeel van de lijst. Ook bij economiestudenten scoort duurzaamheid goed: Tesla komt daar op de zesde plek de ranglijst binnen.

Coolblue

De top 3 van economiestudenten ziet er anders uit dan die van technische studenten. Na Heineken volgen KLM op de tweede en Google op de derde plaats.

Webwinkel Coolblue stijgt bij economiestudenten licht in de ranking, van de vijftiende plaats in 2016 naar de tiende plaats dit jaar. Bij technische studenten zakt het bedrijf twee plaatsen en kan het op plaats 30 rekenen. En dat terwijl er per jaar toch zo’n 80.000 mensen solliciteren, aldus CEO Pieter Zwart.

Lees ook: ‘Afgelopen jaar solliciteerden bij Coolblue 80.000 mensen’

Nieuwsgierig naar de volledige lijst? Die vind je hier.