Nieuws Personeel

Hellendoorn-Nijverdal onderzoekt animo flexibele kantoorruimte

Volgens de Businessclub Hellendoorn-Nijverdal hebben steeds meer startende ondernemers behoefte aan professioneel ingerichte kantoorruimte om verder te kunnen groeien. Ze zitten nu vaak nog thuis op zolder, maar zijn klaar voor een volgende stap: flexibele kantoorruimte. Dat meldt de Tubantia.

Van onze redactie 22 september 2016

Bedrijf laptop werk flexwerken

Bij deze starters moet vooral worden gedacht aan accountants, advies- en organisatiebureaus en reclamemensen. Aan ondernemers die hun klanten liever niet langer in de eigen huiskamer ontvangen en in alle rust willen werken zonder te worden afgeleid door aandacht vragende kinderen.

Broedplaats

Deze zzp'ers zoeken een kantoorgebouw, dat beschikt over alle noodzakelijke faciliteiten, waar ze een flex-plek hebben en af en toe gebruik kunnen maken van een grotere ruimte om te vergaderen en presentaties te geven. Het grote voordeel van zo'n startershuis is dat de deelnemende ondernemers gebruik kunnen maken van elkaars netwerken, kennis en ervaringen kunnen uitwisselen en makkelijker opdrachten in de wacht kunnen slepen.

Behoefte

De vraag is nu hoe groot de behoefte hieraan in Hellendoorn werkelijk is. Hoeveel ondernemers willen gezamenlijk kantoorruimte realiseren? De Businessclub en gemeente willen dat samen in kaart brengen door maandag 3 oktober vanaf 20.00 uur een informatiebijeenkomst 'voor en door ondernemers' te houden in de theaterlounge van het ZINiN Theater.

Wethouder Walder denkt dat die behoefte wel bestaat. "En dan gaan wij dat samen regelen", benadrukt hij om daaraan direct toe te voegen dat niet moet worden gedacht aan een grote zak met geld, maar vooral aan het ondersteunen van de zoektocht naar een juiste locatie voor zo'n startershuis.

Het Holtense Ondernemershus in de voormalige Rabobank aan de Oranjestraat noemt hij een goed voorbeeld. "Zo'n voorziening hebben we nog niet niet in onze gemeente. We hebben natuurlijk wel startershallen op het industrieterrein, maar dan gaat het vooral om productie en opslag", aldus Walder.

De wethouder zegt nog geen geschikt kantoorpand op het oog te hebben.