Nieuws Personeel

Het begon thuis in de winkel

Foto: Marie-Thérèse Kierkels 19 januari 2016

Hetbegonthuisindewinkel1065

Sieres (82) en Bets (79) de Snoo uit Nieuwendijk werden geboren in Ridderkerk. Daar leerden ze elkaar in hun jeugd kennen. Sieres' ouders hadden een kruidenierswinkel. "Ik heb toen als meisje bij hun gewerkt en zo hebben we elkaar leren kennen", vertelt Bets. Maandag was het zestig jaar geleden dat ze trouwden.

Bijna tien jaar na het huwelijk vertrokken ze naar Hank, waar Sieres in de ruilverkaveling werkte. Daarna was hij nog vrachtwagenchauffeur en kraanmachinist in Rotterdam. Nadat hij met de vut was gegaan, begon hij als vrijwilliger bij onder meer de kerkenraad en COBN. Daarvoor kreeg hij ook een waarderingspenning. Bets nam na het huwelijk het huishouden op zich. Later werd ze actief bij Activoband en werd ze voorzitter bij NCVB. "Nu borduur ik nog en maak ik kaarten om te versturen bij jubilea, geboorten en verjaardagen."

Sieres is een boekenwurm. Samen gingen ze vaak op vakantie met de caravan, maar tegenwoordig niet meer. Bets: "Nu genieten we van ons huisje en de tuin." Het stel heeft 7 kinderen, 14 kleinkinderen en 11 achterkleinkinderen. Samen met hen vieren ze hun jubileum later deze maand met een lekker etentje.