Nieuws Personeel

Horecazaak NORA opent haar deuren

Door het uitgaansleven in Rotterdam zoemt al enige tijd de naam NORA. Het frisse en rebelse zusje van HUGH aan de Kruiskade opent vandaag de deuren. Dat schrijft het AD.

Gerrit van Loon | Foto: Frank de Roo 15 september 2016

Nora 1065

Bedenker en eigenaar van NORA is Frank van Hese, horecaondernemer in Rotterdam, die ook HUGH heeft. Bedrijfsleider wordt Dan Breur uit Rotterdam, die ook BED op de Coolsingel aanstuurde. "Op BED zat sleet. De houdbaarheid was na veertien jaar wel verstreken. Sommige zaken strookten niet met onze filosofie. Als een doelgroep alleen maar voor de muziek komt en minder voor de uitgaansplek zelf, gaat het de verkeerde kant op'', vertelt Breur in de vernieuwde zaak. "Jammer, want deze locatie naast het stadhuis met een metrostation voor de deur werkt als een malle.''

Drie gedeeltesNORA krijgt drie gedeeltes. Op de begane grond komen de gasten binnen. Dat wordt het restaurantgedeelte. Door binnenmuurtjes weg te halen en plafonds zichtbaarder te maken, is lichtinval gecreëerd. De bovenste verdieping met dakterras wordt het rustige gedeelte. In NORA's Kelder, het nachtclubgedeelte, is het een rommelige sfeer waar progressieve muziek zal klinken.

De horecazaak richt zich op een grote doelgroep. Kantoorpersoneel dat overdag een kop koffie drinkt, of luncht en mensen die willen eten. De kaart krijgt herkenbare recepten. Alles bereiden de koks vers. De overgang tussen eten en uitgaan verloopt vlekkeloos. Hier en daar zal een tafeltje verdwijnen, de muziek gaat iets harder.

OverstapEen groot deel van het BED-personeel maakt net als Breur de overstap. NORA heeft veel horeca-ervaring. Personeel werkte vroeger bij Herman, Mario, Now&Wow, Roxy, Jimmy Woo en Jamie Oliver. "De leeftijdsgroep 20-plus bieden we net iets anders. Een leuke uitgaansplek met muziek en sfeer. Geen feesttentachtig gedoe. In NORA kun je socializen én dansen. Op de begane grond is het meer top 40-muziek, Beyoncé en R&B. Op de eerste etage is het rustiger en de sfeer intiemer. In de kelder het hardere werk. De drie muziekstijlen vormen met elkaar een leuk, fris horecaconcept.''