Nieuws Personeel

Huiselijke gezelligheid bepaalt succes Wierdens restaurant

Een gezellige 'huiskamer', waar de gasten zich op hun gemak voelen. Dat is wat Eef en Elly Nieuwlaar en hun team voor ogen hadden en hebben met restaurant de IJzeren Pot, schrijft de Tubantia.

Twentsche Courant Tubantia | Foto: Lenneke Lingmont 17 november 2016

I Jzeren Pot Lenneke Lingmont

In de jaren tachtig nam het echtpaar de IJzeren Pot in Almelo over. ,,Het restaurant was van mijn ouders en ik draaide daar al een hele poos in mee", vertelt Elly. Het Almelose uitgaanspubliek uit die tijd wist de IJzeren Pot tot in de late uurtjes te vinden. ,,Als de Ossenkamp dicht was, zaten ze bij ons om vier uur 's nachts aan de saté", weet Elly nog en Eef vult aan: ,,Of ik bakte om die tijd stukjes biefstuk."

Een mooie tijd, maar het echtpaar wilde een groter pand. In 2003 kwam het echtpaar met het vaste personeel in Wierden terecht aan de Rijssensestraat 1. Een groter pand met een buitenterras. ,,Die haard stond er toen trouwens nog niet in", vertelt Elly. De mooie haard heeft het echtpaar cadeau gekregen van een vaste gast.

Gerechten

Het tweetal geeft aan niet volgens een concept te werken. Herkenbaarheid, de warme gastvrijheid en eerlijke gerechten van De IJzeren Pot, dat is wat vaste gasten trekt. Eef houdt van de interactie met gasten. ,,Hen naar de zin maken, maar ook hen iets laten beleven. Dat is heel belangrijk. Gasten vinden het leuk als je bijvoorbeeld aan tafel het vlees gaat trancheren."

Elly houdt er meer van om achter de schermen te werken. ,,Het voorbereiden van gerechten, maar ook de aankleding van het restaurant. Dat vind ik echt leuk om te doen", zegt Elly. Ze benadrukt dat zij en Eef een waardevol team om hen heen hebben. ,,Er zitten koks in ons personeel die al jaren met ons werken. Zonder de medewerkers kun je het niet." Eef knikt en stelt: ,,Zonder zo'n team word je doodongelukkig."

Trends

Eef en Elly kijken wel naar wat de trends zijn, maar proberen liever zelf nieuwe ideeën uit. ,,Soms duiken er ook trends op, waarvan ik denk: dat doen wij hier al jaren. Zoals live-cooking of het buiten koken. Nu is het maken van gerechten op de barbecue heel erg opgekomen", vertelt Eef. Elly vult aan: ,,We willen dit jaar verder gaan met winters barbecueën."

Lageveld

Dat gebeurt voornamelijk bij strandpaviljoen Het Lageveld, waar weer nieuwe mogelijkheden liggen voor de uitbaters. Zo is de plek officieel aangewezen als trouwlocatie.

Daarnaast kunnen er (bedrijfs)feesten gegeven worden, waarbij het echtpaar en het team de hele entourage en eten verzorgt. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheid voor gasten om te dineren op een podium in het water.