Nieuws Personeel

Iets meer vrouwen aan de bedrijfstop

Er zijn afgelopen jaar iets meer vrouwen bijgekomen in de top van het bedrijfsleven. zo bericht het AD. Maar het streefcijfer van de overheid (30 procent vrouwelijke managers en bestuurders) is voor veel ondernemingen nog ver weg. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de commissie die de vorderingen bijhoudt van bedrijven die het zogeheten Charter Talent naar de Top hebben ondertekend.

Van onze redactie 25 mei 2016

Vrouwen aan de top bedrijfsleven vivienne van eijkelenborg difrax

Het aandeel vrouwen in de top van deze meer dan 250 Nederlandse ondernemingen is gestegen tot 21,5 procent, van 20,9 procent in 2015. Ook op posities net onder de directie kwamen er meer vrouwen bij.

RVB's en RVC'sDe overheid hanteert als streven dat de raden van bestuur (rvb's) en de raden van commissarissen (rvc's) voor 30 procent uit vrouwen moeten bestaan. Daar voldoen nog maar weinig bedrijven aan. Maar de charterondertekenaars doen het wel een stuk beter dan andere Nederlandse bedrijven.

AansluitenOm echt wat te bereiken is het volgens de commissie wel nodig dat zich meer bedrijven bij Talent naar de Top aansluiten. Het charter bestaat al sinds 2008 en is ondertekend door 258 bedrijven en instellingen. In 2015 kreeg de stichting er tien ondertekenaars bij, dit jaar tot nu toe één.

Lees ook:Van Eijkelenborg zakenvrouw van het jaarTopvrouw tussen de Argentijnse macho'sMaak bedrijfsleven topless