Nieuws Personeel

Jogé Nijhof: 1100 medewerkers en betrokkenheid als kracht

Er was een 'meissie' op kantoor nodig en Jogé Nijhof, 18 toen, kwam net van de MEAO. “Mijn vader pakte me in m'n nekvel en voor ik wist zat ik bij het bedrijf.” Samen met broer Freddy is ze eigenaar en tevens commissaris van de Nijhof-Wassink Groep (Transport en Truckdealerbedrijf) met vestigingen in vijf landen. “De belangrijkste factor in ons bedrijf is de mens.”

Jenny ter Maat | Foto: Petra Holland 11 januari 2018

Nijhoff Waasink Joge Nijhoff Liggend

Jogé kwam op de planning terecht, een mannenwereld. “Ik voelde mij er thuis.” Ze kende iedere chauffeur en hun families, ging op bezoek bij ziekte en op kraamvisite. “Nu is dat onmogelijk geworden met elfhonderd werknemers. We zijn erfelijk belast met het bedrijf. Voor mijn vader was dit bedrijf z’n vijfde kind. In onze jeugd draaide ook thuis altijd alles om het bedrijf. En op de een of andere manier ging je er van houden.” Haar vrachtwagenrijbewijs haalde ze ook. Vorig jaar nog haalde ze alle bijscholingspunten voor de code 95.

Interne klanten

Toen ze kinderen kreeg, stopte ze op de planning. En ze ging het missen. De hectiek op de planning, de mensen. Ze kwam weer naar Rijssen en pakte Personeelszaken op. “Onze medewerkers zijn onze interne klanten. Aandacht voor elkaar blijft belangrijk.”

Loopband

Jogé is altijd nog actief en betrokken binnen het bedrijf, woont de managementvergaderingen bij en is contactpersoon voor de personeelsvertegenwoordigingen. “Je bent zo verweven met het bedrijf dat zakelijk en privé niet te scheiden zijn. Ik vind dat niet vervelend.” Met haar zoon en dochter woont ze in Wierden. Sinds kort rijdt ze weer paard. “Het leukst is om ook op wedstrijden een parcours te springen.” Ze ontspant ook thuis op de loopband, de muziek keihard aan. “En ik geniet van de kleine dingen.”

Lees ook: Koninklijke Nooteboom: 100 miljoen omzet met megatrailers voor extreme ladingen

Betrokkenheid

Jogé: “Betrokkenheid is onze kracht. Wat je geeft, krijg je terug.” Lachend: “Van mijn vader leerde ik dat ik niet trots mag zijn. Maar voldoening haal ik wel uit mijn werk.” Ze wijst op een metalen logo dat op haar kantoor staat. “Handgemaakt door een chauffeur die na een overname gedwongen moest overstappen naar ons. Hij moest nog drie jaar werken tot zijn pensioen. Het was niet makkelijk voor hem. Maar gelukkig beviel het hem goed bij ons en tijdens ons bedrijfsjubileum kreeg ik dit logo cadeau met een kaart erbij ‘Van harte, met respect’. Een hartverwarmend gebaar waardoor je weer weet waarvoor je het doet. “

Hulpmiddelen

Samen met vriendinnen richtte ze de Stichting Over@Leven op in 2004 na het overlijden van haar schoonzus Agnes. “We volgen de nieuwste ontwikkelingen en behandelmethodes. We informeren hierover onder andere via Facebook en onze website www.tipsbijkanker.nl. We kunnen tips en
adviezen geven en daarnaast kunnen wij financiële ondersteuning geven wanneer bepaalde zorg, behandelingen of hulpmiddelen niet worden vergoed. Iedereen kan gezinnen die door ziekte getroffen zijn aanmelden die in aanmerking komen voor een opsteker of meer structurele hulp. Het is dankbaar werk.”

Nijhof-Wassink Groep

Wie? Jogé Nijhof
Wat? Nijhof-Wassink Groep
Waar? Rijssen

Je bent zo verweven met het bedrijf dat zakelijk en privé niet te scheiden zijn

Jogé Nijhof