Nieuws Personeel

Jonge exploitanten op Almelose kermis

De kermis in Almelo heeft dit jaar een groot aantal nieuwe exploitanten. De jongste is pas 23 jaar oud, zo meldt De Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 7 september 2016

Kermis Almelo

De Almelose kermis wordt sinds drie jaar georganiseerd door De Kermisgids en sindsdien zijn er de nodige wijzigingen doorgevoerd. “Vorig jaar hadden we voor café-restaurant NielZ een achtbaan staan. Deze is nu weg, en daar kunnen we drie nieuwe exploitanten voor in de plaats nemen”, aldus André Vonk van De Kermisgids.

Jonge exploitant

Een van die nieuwe exploitanten is de pas 23-jarige Frank Val. “Ik doe het samen met mijn vader. Twee jaar geleden was mijn vader hier voor het eerst en vorig jaar hebben we overgeslagen. Sindsdien is er al veel veranderd”, zegt hij doelend op de indeling van de kermis.

Hoe die indeling er volgend jaar uit komt te zien, is nog onduidelijk. Na deze editie wordt het centrum aangepakt en is het voor de kermis nog maar de vraag waar die in de toekomst gehouden kan worden.

Pokémon Go

Wat dit jaar niet verandert, is de vuurwerkshow op vrijdagavond. Deze is in het verleden eens wegbezuinigd, maar vindt nu gewoon weer plaats vanaf het parkeerdak van de Havenpassage.

Voor de jongere generatie is er een meet and greet geregeld met Pikachu, van de hype Pokémon Go. “Zo proberen we elk jaar in te spelen op de actualiteit. We hopen dat het aanslaat”, besluit organisator Vonk.

Foto: Annina Romita