Nieuws Leiderschap

Marcel Boekhoorn stuurt Hema-directeuren weg

De kersverse eigenaar van Hema, Marcel Boekhoorn, stuurt de halve directie naar huis. Voor vier van de acht huidige leden is op termijn geen plaats. Het bedrijf zelf spreekt van een vereenvoudiging van de structuur die noodzakelijk is om slagvaardiger te kunnen opereren. Dat schrijft het AD.

Redactie AD | Foto: ANP 14 november 2018

Marcel boekhoorn hema

Binnen negen maanden nemen vier directieleden afscheid. Het gaat om marketingdirecteur Adriana Hoppebrouwer, Tico Schneider die directeur is van Hema Nederland, logistiek verantwoordelijke Adrian Porteous en Marielle de Macker die leiding geeft aan de afdeling personeelszaken. De laatste twee hadden volgens Hema al aangegeven zich voor één contractperiode aan het bedrijf te willen verbinden.

De directie bestaat halverwege volgend jaar nog uit topman Tjeerd Jegen, financieel directeur Ivo Vliegen, directeur internationaal Richard Flint en inkoopdirecteur Trevor Perren.

Lees ook: Topondernemer Marcel Boekhoorn nieuwe eigenaar Hema

De halvering van de directie is de eerste zichtbare ingreep van Boekhoorn sinds hij het bedrijf een maand geleden overnam. De Gelderse ondernemer, bekend van de panda's en rijk geworden met het telecombedrijf Telfort, vertelde bij de persconferentie allereerst het bedrijf financieel gezond te willen maken.

,,Inmiddels is al 100 miljoen euro aan schuld van de balans gehaald en moet ook de resterende schuld omlaag”, zei hij in een korte toelichting. Boekhoorn heeft al 40 miljoen in Hema gestoken om het bedrijf wat lucht te geven.