Nieuws Leiderschap

In deze stad kun je een halfjaar ondernemen zonder huur

Een gratis winkel in de binnenstad: die prijs stelt de Stichting Bruisende Binnenstad in Oosterhout beschikbaar. Het is de tweede keer dat ondernemers mee kunnen doen aan 'Win je Winkel', schrijft het AD.

Redactie AD | Foto: ron magielse / pix4profs 5 oktober 2018

Stefan van aarle ron magielse

De gemeente stelt gedurende een halfjaar twee winkelpanden ter beschikking voor startende ondernemers. Zij kunnen tot 1 november een plan indienen, waarna een jury van experts zich over de plannen buigt. De twee ondernemers met de beste plannen, kunnen zich helemaal uitleven in hun gratis pand. Behalve vrijstelling van de huur, krijgen ze ook begeleiding van coaches.

Doel van de wedstrijd

De wedstrijd is opgezet om nieuwe ondernemers laagdrempelig te laten instromen en om de leegstand in Oosterhout te beperken. Uitgangspunt is dat de winkeliers bij 'succes' verder kunnen. Een eerdere editie had wisselend succes.

Lees ook: Bij dit Duitse bedrijf werken ze 5 uur per dag en krijgen er 8 betaald

Eerste ronde

Aan de eerste ronde van Win je Winkel deden drie ondernemers mee. Debbie Hoevenaren opende WAAR. Ze is nog steeds actief in haar cadeauwinkel, maar nu in Tilburg. Bart van Wanrooy haakte met zijn Mijnlabtest halverwege de actie af, want de zaak aan het Bouwlingplein kreeg te weinig bezoekers. Steffie Hövelings sloot een poosje na het initiatief de deuren van haar winkel in Arendshof, maar kreeg met haar Rough Label een shop-in-shop bij De Paskaemer.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen contact opnemen met binnenstadsmanager Stefan van Aarle: info@stadskracht.nl. Het aanmeldingsformulier is in te zien via: proeftuinoosterhout.nl