Nieuws Leiderschap

Managementboek van het Jaar: 'onze' hofnar Juri Hoedemakers is genomineerd

Juri Hoedemakers is verbinder, coach en inspirator die bedrijven en mensen een spiegel voorhoudt en helpt om op zoek te gaan naar hun blinde vlekken en vervolgens naar de beste versie van zichzelf. Hij is hofnar. En: Juri is sinds ruim een jaar een veelgelezen expertblogger bij De Ondernemer. Ook daarom, en met gepaste trots, een speciale kortingsactie want zijn boek is genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2022.

Van onze redactie 25 februari 2022

Juri hoedemakers hofnar

Juri Hoedemakers tijdens een van zijn presentaties.

De hofnar was eeuwenlang degene die het reflectieve vermogen van de koning vergrootte. Maar wie was die hofnar eigenlijk? En wat kunnen we van hem leren in de huidige werkomgeving? In het boeiende boek van Juri Hoedemakers - nu met 25 procent korting te bestellen - ontdek je hoe we anderen kunnen inzetten om het reflectieve vermogen van onszelf en de mensen om ons heen te verbeteren. Je krijgt praktische handvatten waarmee je reflectie in het dagelijks werk kunt toepassen.

Want: ieder mens heeft blinde vlekken. Juri Hoedemakers: 'Waar zitten die van jou? Het is gevaarlijk om alleen jaknikkers om je heen te verzamelen. Want wie wijst jou dan op je fouten? Wie vertelt jou de onverbloemde waarheid? Wie houdt jou een spiegel voor? Voor de broodnodige reflectie heb je kritische mensen om je heen nodig. Wat je nodig hebt, is een hofnar'.

hof·nar (de; m; meervoud: hofnarren) nar aan een hof, die de vorst door zijn geestigheden vermaken moest.

Voor meerdere organisaties vervult Juri de functie van officiële hofnar. Tijdens een masterstudie aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit verdiepte Juri (a.k.a. Drs. Hofnar) zich in het belang van de hofnar in moderne organisaties en ontving de prijs voor de beste scriptie van het jaar. Inmiddels fungeert hij, samen met Jort Verhage, in de rol van hofnar bij AFAS, waar ceo Bas van der Veldt hun aantreden initieerde.

Hofnarren bij AFAS

Juri Hoedemakers schreef daarover in een eerdere blog: 'Ik weet nog dat Bas zei: ,,Als ik het even op mijzelf betrek, het gebrek aan tegengas brengt het risico met zich mee dat ik ga geloven in mijn eigen sprookje. Terwijl de waarheid is dat ik gewoon heel veel mazzel heb. Als ik onvoldoende kritiek krijg, kan ik mezelf als de held gaan zien. Dan word ik steeds onbesuisder en neem ik beslissingen die voor mij wel kloppen, maar voor de rest niet. En word ik – excuse my French – gewoon een lul." Jort en ik konden natuurlijk alleen maar instemmend knikken'.

Lees ook: Jort Verhage en Juri Hoedemakers aangenomen als... hofnar bij AFAS

Ontvang 25 procent korting op Gezocht: Hofnar Reflectie voor leiders en leidinggevenden

Exclusief voor bezoekers van deze website is er, vanwege de nominatie, een bijzondere kortingsactie: 25 procent korting op het boek van Juri Hoedemakers. Klik op deze link om snel gebruik te kunnen maken van deze aanbieding.

Wat doet een hofnar tegenwoordig eigenlijk? Dat is toch een Middeleeuws figuur en soort van wegbezuinigd? Niks daarvan, dacht AFAS-ceo Bas van der Veldt. Dus heeft 232 jaar na de Franse Revolutie AFAS de eerste échte hofnarren in dienst met Jort Verhage en Juri Hoedemakers. Bekijk de video hieronder:

MyChannels Video ID: 263415

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws