Nieuws Leiderschap

Ze zijn er weer: waarom er in augustus al pepernoten in de winkel liggen

Het duurt nog precies vier maanden en drie dagen voordat het pakjesavond is. Toch liggen de eerste zakken met pepernoten nu al in de supermarkt.

Robbert Daalder 2 augustus 2018

Pepernoten sinterklaas juli augustus feestdagen coop supermarkt zomer

,,Ik heb ze sinds afgelopen vrijdag in onze winkel liggen", steekt Sander Bogema van Coop in het Groningse Ten Boer van wal. ,,Een week of drie geleden kwam onze leverancier met de boodschap dat ze eraan zouden komen. Omdat ik weet dat we voldoende klanten hebben die ze eten, ben ik meteen gaan bestellen. Of ik stiekem ook m'n best doe om ze zo vroeg mogelijk te kunnen verkopen? Nee hoor, al vind ik de aandacht die erbij hoort wel leuk."

Handel is handel

Bogema neemt 300 zakken van 500 gram af waarvan er inmiddels alweer 200 stuks a 1,59 euro zijn verkocht. ,,Het is inderdaad wel vroeg in het jaar, maar wat maakt dat uit? Ik kan ze verkopen en maak omzet. Handel is handel. We moeten het niet groter maken dan het is. Als ik naar mezelf kijk, kan ik het hele jaar door pepernoten eten. Ik heb thuis in maart nog een zakje uit december weggewerkt."

,,En ik ben vast niet de enige. Wat dat betreft zou het mooi zijn als we ze het hele jaar door konden verkopen. Toch produceren de leveranciers volgens mij maar een maximaal aantal zakken en daarna is het klaar. Op is op", aldus de Coop-medewerker.