Nieuws Leiderschap

Tamar Schapira van SenseIT aan roer van beste door vrouw geleide start-up

Tamar Schapira van SenseIT is uitgeroepen tot winnaar van de finale van het The Next Women Female Founders Force Program. Ze kreeg de prijs uit handen van Peter Potman, plaatsvervangend Directeur-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken tijdens het event bij Hearst HQ.

De Ondernemer 23 december 2019

Next women winnaars 1

De top 3 met in het midden winnaar Tamar Schapira van SenseIT.

Tamar Schapira krijgt als winnares toegang tot een netwerk van meer dan 150 investeerders, een EY Growth Navigator en een potentiële plek in het HearstLab in Amsterdam. The Next Women heeft als missie exposure, waardevolle kennis en connecties voor vrouwelijke ondernemers op te zetten. Voor start-ups met een vrouwelijke (co-)founder hebben zij dit jaar de zevende editie van het internationale Female Founders Force Program opgezet.

''De vorige finalisten CafeDeco, FEST Amsterdam, Plugify en MT Art trokken tussen de 500.000 en één miljoen euro funding aan''

Tot miljoen euro funding

Dit jaar hebben meer dan honderd door vrouwen geleide start-ups zich aangemeld voor het programma. De vorige finalisten CafeDeco, FEST Amsterdam, Plugify en MT Art trokken tussen de 500.000 en één miljoen euro funding aan. En dat binnen 9 maanden na de finale. Het is de zevende editie van het programma, dat in samenwerking met diverse ambassades en corporate bedrijven wordt georganiseerd.

Lees ook: Techsector: gebrek aan vrouwelijke investeerders wreekt zich

De finalisten van deze editie waren Signe Naessing (Denemarken – wildcard), Floor van der Steen (Nederland), Tamar Schapira (Israël), Veronica Smith (Argentinië), Iris Geudens (Portugal) en Hidayet Ayadi (Tunesië). Alle zes kregen – na een keynote speech van Claudia Zuiderwijk, directeur van de Kamer van Koophandel - de kans om hun start-up te pitchen.

The Next Women is een internationale beweging van ambitieuze vrouwen en hun bedrijven. Ze helpen hen met groeiprogramma’s, netwerk