Nieuws Leiderschap

Topondernemer Reinout Oerlemans honorair consul in Los Angeles

Topondernemer Reinout Oerlemans is benoemd tot nieuwe honorair consul in Los Angeles. Dat betekent dat hij ons land officieel gaat vertegenwoordigen, het Nederlandse en Amerikaanse bedrijfsleven met elkaar gaat verbinden en de diepe economische banden en vriendschap tussen beide landen nog verder versterken.

Van onze redactie 19 maart 2022

Reinoud oerlemans gtst honorair consul

Reinout Oerlemans volgt architect Jan van Tilburg op, die twaalf jaar honorair consul in Los Angeles is geweest. Nederlandse honorair consuls vertegenwoordigen Nederland op plaatsen waar geen ambassade of consulaat-generaal is. In zijn rol zal Oerlemans samenwerken met bedrijven om de discussie over onderwerpen als duurzaamheid, stedelijke mobiliteit en versterking van de creatieve industrie te faciliteren. Ook gaat hij consulaire bijstand verlenen aan Nederlanders in noodsituaties. Momenteel is Oerlemans directeur/mede-eigenaar van mediabedrijf 3BMG in, inderdaad, Los Angeles.

'Ik kijk uit naar mijn nieuwe rol als honorair consul'

,,Ik ben vereerd om de Nederlandse regering hier in Los Angeles te vertegenwoordigen en om Nederland, waar ik geboren ben, te verbinden met de plek die ik mijn thuis noem. Ik kijk ernaar uit om Nederlanders, bedrijven en culturele instellingen te ondersteunen die een sterke samenwerking met Los Angeles willen opbouwen. Samen kunnen we kansen en synergieën creëren en oplossingen vinden voor wereldwijde uitdagingen. Ik kijk uit naar mijn nieuwe rol als honorair consul en naar de samenwerking met alle deelnemers aan deze inspanningen.”

'Samen kunnen we kansen en synergieën creëren en oplossingen vinden voor wereldwijde uitdagingen'

Nederland top 10 handelspartner voor Los Angeles

Nederland is een tophandelspartner voor Los Angeles. Het is de thuisbasis van een van de grootste Nederlandse gemeenschappen in de Verenigde Staten, waaronder tal van Nederlandse bedrijven. Nederland staat op de 10e plaats bij investeringen van buitenlandse bedrijven in Californië.

Los Angeles en Nederland hebben de afgelopen jaren hun economische samenwerking uitgebreid. In 2020 is een Netherlands Business Support Office geopend en willen overheden en bedrijven van de Olympische Spelen van 2028 de meest duurzame spelen ooit maken. Er wordt intensief samengewerkt op thema's als stedelijke mobiliteit, circulaire economie en de LA River.

De staat Californië exporteert voor meer dan 5 miljard dollar aan goederen naar ons land, waardoor we een Top 10-bestemming voor Californische goederen zijn. Ruim 400.000 Californiërs zijn van Nederlandse afkomst.

Downtown Los Angeles. Foto: Shutterstock.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws