Video Leiderschap

Tunga Talks (6): tien jaar ondernemen in Rusland, wat doet dat met je?

In de podcast- en videoserie Tunga Talks spreekt Ernesto Spruyt met collega-ondernemers. Dat leidt tot inspirerende en openhartige verhalen. In aflevering 6 het tweede deel van het tweedelige interview met ondernemer Annette Wassenaar. In de talkshow kijkt Wassenaar terug op de tijd in Rusland. Hoe was het om er te ondernemen? Heeft het haar veranderd als mens en als ondernemer?

Presentatie: Ernesto Spruyt 18 juni 2021

Tunga Talks Ernesto Annette

Ondernemer Annette Wassenaar in de studio met Tunga Talks-presentator Ernesto Spruyt.

Vers vanuit de schoolbanken vertrok Annette Wassenaar in het jaar 2000 haar liefde achterna naar Moskou. Daar stampte ze in korte tijd een zeer succesvol mediabedrijf uit de grond. Terug in Nederland begon ze acht jaar geleden een nieuwe ondernemersreis: Yellow Walnut en Yezzer. In twee podcastafleveringen vertelt Wassenaar over haar reis als ondernemer.

Waarom was het voor Annette Wassenaar onvermijdelijk dat zij een eigen bedrijf zou gaan beginnen?

Check ook aflevering 5. Daarin vertelt de ondernemer over hoe ze samen met kompaan Adriaan van Loon met het platform Yezzer de verzekeringsbranche ‘op z’n kop probeert te zetten’. Maar ook: wat is de signatuur die zij heeft als ondernemer? Waarom moet je als ondernemer een beetje naïef zijn? En hoezo was het onvermijdelijk dat zij een eigen bedrijf zou gaan beginnen?

Check hieronder de eerdere Tunga Talks:

Lees ook: Tunga Talks (4): wat is de tragiek van sociaal ondernemen volgens Ineke Aquarius?

Lees ook: Tunga Talks (3): zo pioniert ondernemer Ineke Aquariu‪s‬ in Afrika

Lees ook: Tunga Talks (2): ondernemer Barbara Kerstens maakt ons land gezonder

Lees ook: Tunga Talks (1): Remco Beekman over de lessen van zijn faillissement

Wie is Ernesto Spruyt?

Ernesto Spruyt is initiatiefnemer en eigenaar van het succesvolle IT-staffing en outsourcingbedrijf Tunga. Daarnaast begeleidt hij al jaren startups en corporate innovatiemanagers via onder andere Growth Class, YES!Delft en Google Launchpad. Bedrijven helpen om nieuwe paden te bewandelen is altijd de rode draad in zijn avontuurlijke carrière geweest.

Het is ook de aanleiding voor Spruyt geweest om te starten met met Tunga Talks. Dat 'Tunga' staat voor avontuur. De ondernemer wil via de podcasts graag avonturen van ondernemers delen: de reis die het ondernemerschap met zich meebrengt. Dat wil zeggen: inclusief de pieken, maar de talks zijn ook openhartig over de dalen.

Wil je meer avonturen horen van en over ondernemers met een bijzonder verhaal? Abonneer je dan hier op de podcasts, of via Spotify of Apple Podcast.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws