Nieuws Personeel

Magazijn H&M zet Brabantse arbeidsmarkt verder onder druk

Logistieke bedrijven in de regio kunnen hun borst nat maken. In de strijd om personeel krijgen ze er een flinke concurrent bij, schrijft het Brabants Dagblad.

SYLVIA VAN DE VEN 17 oktober 2016

Logistieke bedrijven Brabant

Vorige maand nog trokken logistieke ondernemers in de regio aan de bel. De sector heeft personeel nodig. De afgelopen maanden liep het aantal openstaande vacatures op van 100 naar 250. En nu komt er weer een concurrent bij. H&M bouwt op een bedrijventerrein in Tilburg een distributiecentrum voor de webshop. Vanaf volgend jaar worden vanuit Brabant miljoenen pakketjes kleding en accessoires verstuurd. Werk voor zo'n 500 mensen.

PersoneelstekortLeerlingen met een logistiek diploma op zak zijn spekkoper. Zij hebben de banen voor het uitkiezen. De sector heeft vrachtwagen- en heftruckchauffeurs nodig, planners, orderverwerkers en personeel voor de klantenservice en het magazijn. Volgens het UWV zal het steeds moeilijker worden om al die banen in te vullen. "In augustus werden in Midden-Brabant via werk.nl 468 nieuwe vacatures in de logistiek geregistreerd. In januari waren dat er nog 301, een stijging van 55 procent, zegt arbeidsmarktadviseur Nicole van der Goorbergh.

Logistieke bedrijven doen er alles aan om het personeelstekort het hoofd te bieden. Zo werken ondernemers en onderwijs samen om jongeren ervan te overtuigen een logistieke opleiding te kiezen en biedt de branche ook opleidingen aan werkzoekenden aan die zich willen omscholen. En in september hielden transportondernemers uit de Langstraat de Dag van de Logistiek om te laten zien wat de sector zoal te bieden heeft.

De afgelopen maanden liep het aantal openstaande vacatures op van 100 naar 250.