Aangeboden door Maqqie

Branded Content Personeel

Met werk-app Maqqie wordt samenwerken een makkie

Met een paar klikken je vaste of tijdelijke personeel zoeken, vinden én vastleggen. Gemak en snelheid staan voorop bij Maqqie, stelt Leontien Wolters, eindverantwoordelijk voor de werk-app in Oost-Nederland. Eén van de vele tevreden klanten is voetbalclub De Graafschap.

Peter Westhof 10 november 2021

Maqqie team personeel app payrolling werk

Leontien Wolters (links) en Louise Handstede van Maqqie Oost-Nederland. Foto: Lars Smook

Ook werkzoekenden kunnen bij Maqqie terecht. Ze kunnen gratis hun cv op de werk-app plaatsen en op zoek gaan naar een passende baan. ,,Maqqie is vier jaar geleden op een zolderkamer opgericht door Pieter Jacob Leenman”, zegt Wolters. ,,Hij liep er in 2013 al mee rond. Hij vroeg zich af waarom op LinkedIn niet een knop zat waarmee je direct een samenwerking kan starten tussen werkgever en werknemer. Dat is wat Maqqie uiteindelijk is geworden. De naam slaat op het feit dat samenwerken een makkie moet zijn. Dat is het hele concept.”

Zonder intercedent

Via Maqqie regelen werknemers en werkgevers zélf alles snel en voordelig online. Zonder tussenkomst van een intercedent, zoals bij een regulier uitzendbureau. ,,Alles wat bij Maqqie ontwikkeld wordt, moet zo simpel mogelijk zijn”, vertelt Wolters. “Je kunt via Maqqie op een eenvoudige manier werk zoeken of je kunt als werkgever juist een werknemer zoeken. Daarnaast faciliteren we de contractuele afhandeling van iedere samenwerking, via een flexibel of vast contract. Op basis van de laatste wet- en regelgeving kunnen we werkgevers hun hele personeelsadministratie uit handen nemen. Veel werkgevers hebben daar, om verschillende redenen, behoefte aan.”

"We nemen het volledige werkgeverschap voor onze rekening"

Leontien Wolters, Maqqie

Maqqie heeft inmiddels ruim vijftig cao’s volautomatisch geïntegreerd in de app. Wolters: ,,Dat is één van onze onderscheidende kenmerken. Zo werken we volledig conform de juiste schalen en bruto uurlonen en krijgt iedereen wat hij behoort te krijgen. Naast juiste inschaling van het uurloon bouwen werknemers vakantietoeslag, vakantiedagen en pensioen op en zijn ze verzekerd tijdens ziekte.”

Eerlijk werk(t) voor iedereen

Volgens het bedrijf zijn de lage tarieven van Maqqie voor werkgevers een groot pluspunt. ,,We hebben alle processen rondom de flexibele schil volledig geautomatiseerd”, aldus Wolters. ,,Hierdoor is een groot deel van de tools gratis. Zoals het plaatsen van vacatures en het gebruik van de plantool. Alleen bij payrolling betaal je 7 procent van het tarief als vergoeding. Bij reguliere uitzendbureaus ligt deze marge al gauw tussen de 18 en 20 procent. Onze lage marge heeft te maken met het feit dat de dienstverlening volledig digitaal is en je zelf aan de knoppen zit. Alle branches kunnen bij ons terecht, denk hierbij aan logistiek, bouw, horeca en retail.”

Persoonlijke supportafdeling

Maqqie is een online werk-app, wat betekent dat het geen fysieke vestigingen heeft, zoals uitzendbureaus. ,,Ons hoofdkantoor staat in Sliedrecht en ons kantoor in het oosten bevindt zich in Wehl, vlakbij Doetinchem. Wanneer klanten vragen hebben, is er bij ons altijd iemand telefonisch bereikbaar op onze supportafdeling. We gaan ook naar klanten toe”, stelt Louise Handstede, accountmanager bij Maqqie.

"Onze lage marge komt door het feit dat de dienstverlening volledig digitaal is"

Leontien Wolters, Maqqie

Maqqie Oost-Nederland richt zich met name op Gelderland en Overijssel. Eén van de klanten is betaald voetbalclub De Graafschap. ,,De hele horecapool van De Graafschap bestaat nu uit ‘Maqqers’. Dat betekent dat we het volledige werkgeverschap (contractbeheer en verloning) voor onze rekening nemen. De Graafschap maakt sinds kort ook gebruik van de gratis plantool die Maqqie heeft ontworpen. Hierin kun je als werkgever je planning invoeren, medewerkers uitnodigen en efficiënt plannen. Medewerkers krijgen te zien welke diensten er beschikbaar zijn en aangeven in welke diensten zij interesse hebben. Zo helpen we klanten om hun planning efficiënter en makkelijk te regelen”, aldus Wolters.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Maqqie. Meer info: maqqie.nl