Nieuws Personeel

Middelburg verliest prominente slagers

Ze zaten bij elkaar op de Detailhandelsvakschool aan de Rijnstraat in Middelburg, namen allebei de slagerij van hun vader over en sluiten kort na elkaar hun zaak. Rinus Blankenburgh en David Brouwer stoppen straks definitief met hun slagerij, respectievelijk aan de Dam en de Korte Noordstraat in de Zeeuwse hoofdstad.

Annemarie Zevenburgen 3 oktober 2016

Vlees slager thinkstock

Middelburg verliest daarmee komend jaar in een paar maanden tijd twee familiebedrijven. De vaste klanten tonen begrip maar wel met pijn in het hart merken beide Middelburgers de laatste dagen. De gesprekken over de toonbank gaan niet alleen over het pondje half-om-half of de ribkarbonades maar ook over de op handen zijn de sluiting van de twee winkels, zo is maandag te lezen in de PZC.

Afscheid

Rinus Blankenburgh (62): "De klanten zijn overdonderd nu ze weten dat de winkel al verkocht is. Het is ook wel heel snel gegaan allemaal. We hadden het pand van de zomer te koop gezet en gingen er vanuit dat het lang zou duren voor het verkocht zou zijn. Dat was dus niet zo. Maar het is goed. We hebben geen opvolging en ik kom op een leeftijd dat het genoeg is. Ik werk al 47 jaar in de zaak. Mijn vrouw Coby heeft hier ook altijd gewerkt. De slagerij bestaat 51 jaar. Mijn vader Cornelis begon ermee. We zijn nog tot half april open." Glimlachend: "Dan kunnen de klanten er ook nog even aan wennen."

Ook David Brouwer (62) heeft geen opvolging. "Rinus en ik hebben eigenlijk hetzelfde verhaal. We stoppen niet omdat we moeten. En eerlijk gezegd ben ik alle wettelijke regeltjes en veranderingen soms ook een beetje beu hoor. Nee, ons pand staat nog niet te koop. Ik sluit de zaak eind januari volgend jaar. Als alles geregeld en afgehandeld is, zien we wel wat we doen. Wij wonen hier. Mijn vrouw heeft niet in de winkel gestaan. Zij werkt in de verpleging. Na mijn slagersvakdiploma werkte ik her en der in slagerijen. Ik sta hier sinds 1987. Mijn vader begon in 1957. Toen hij 62 werd gaf hij aan te willen stoppen en vroeg hij of ik de winkel wilde voortzetten. Ik ben daarnaast ook al tien jaar keurmeester."