Nieuws Personeel

Nijmeegse bedrijven hebben werk genoeg voor jongeren

Mogelijkheden genoeg voor jongeren die wat willen verdienen. In de zorg zijn weer meer banen. Dat schrijft De Gelderlander.

Jacqueline van Ginneken 15 augustus 2016

Appels plukken 1065

Het aantal vakantiebanen in Nijmegen en regio groeit. Werk zat, blijkt uit een rondje langs uitzendbureaus. Sterker nog: er dreigt zelfs al een licht tekort aan vakantiewerkers. "Jongeren kiezen eerder voor werk op een festival dan dozen stickeren in een fabriek", zegt regiomanager Maarten van Steenbergen van studentenuitzendbureau ASA.

ZorgOpvallend: in de zorg, die jarenlang minder budget had, zijn weer meer banen.

Dat is goed nieuws voor studenten verpleeg- en geneeskunde die in de ouderenzorg, verpleeghuizen en ziekenhuizen aan de slag kunnen.

"Voor hen is het ook waardevol, het staat goed op je cv als je als geneeskundestudent ook aan de andere kant hebt gestaan", geeft Van Steenbergen aan.

LogistiekIn de logistiek is ook veel vakantiewerk, merken ze bij uitzendbureau Olympia. Net als bij reinigingsdienst Dar waar ook veel vakantiewerkers aan de slag zijn. "Werk zat", zegt Ingrid Stappers, manager van Olympia.

Enkele tientallen vakantiewerkers zijn aan de slag bij het logistiek centrum van Kruidvat in Heteren en bij DHL op Bijsterhuizen. Werk dat tussen de 8 à 9 euro per uur oplevert. "Er stromen wekelijks tien vakantiekrachten in, ze moeten wel gemiddeld drie weken aangegesloten kunnen werken."

Bij ASA is één op de drie vacatures een vakantiebaan, gemiddeld zo'n driehonderd banen. Werken op festivals, in de horeca en promotieklussen zijn typische vakantieklussen. Ook tijdens de Vierdaagse en festivals als Down the Rabbit Hole en Emporium was er een piek in de vraag naar vakantiewerkers.

SerieusUitzendbureau YoungCapital heeft 175 vacatures in Nijmegen en regio openstaan. Vraag is er onder meer naar financieel-administratief personeel. Serieuze bijbanen, maar ook vakantiebanen omdat vast personeel met vakantie is. "Er zijn ook vakantiebanen in de online marketing, als receptionist en als fotograaf. Banen die mooi op je cv staan", zegt Lisette de Graaf van het uitzendbureau.

Dat is volgens haar een trend: een serieuze bijbaan. "Niet een dagje ijs scheppen of tomaten plukken, maar een bijbaan die goed op je cv staat." P3