Nieuws Personeel

Vooral jongere ex-V&D'er weer aan het werk

Het merendeel van het voormalig personeel van warenhuisketen V&D is weer aan het werk. Volgens uitkeringsinstantie UWV zijn bijna 7000 van de ruim 10.000 oud-medewerkers van het bijna een jaar geleden op de fles gegane winkelbedrijf weer aan de slag.

Van onze redactie 20 december 2016

Vd medewerkers werk banen nieuw rotterdam

Vooral de jongere ex-krachten van V&D hebben een nieuwe baan gevonden. Voor veel oudere werknemers is de situatie minder rooskleurig. Van hen had bij de peiling van het UWV begin augustus minder dan een kwart een nieuwe betrekking.

Horeca

Het grootste deel van het voormalig warenhuispersoneel vond werk in de detailhandel of in de horeca. Andere sectoren waar V&D'ers naartoe gingen zijn de zorg, de zakelijke dienstverlening en de uitzendbranche.

(Tekst gaat verder na graphic)

Failliet

V&D werd op oudjaarsdag 2015 failliet verklaard, waardoor duizenden mensen hun baan verloren. Alleen voor ruim vijftig zelfstandige filialen van La Place bleek begin dit jaar een doorstart mogelijk, onder de vleugels van supermarktbedrijf Jumbo. Later werd bekend dat V&D zelf mogelijk nog terugkomt als webshop. Drie winkelondernemers, waaronder CoolCat-baas Roland Kahn, hebben daarvoor de merkrechten van het failliete bedrijf overgenomen.

Hudson's Bay

De laatste jaren zijn er meer bekende ketens uit de Nederlandse winkelstraten verdwenen. Volgens het UWV zijn de vooruitzichten op een baan in detailhandel momenteel toch niet slecht. Door het economisch herstel groeit de omzet van winkels weer en neemt de werkgelegenheid toe. Komende tijd moet vooral de komst van warenhuisketen Hudson’s Bay veel werk opleveren. Het Canadese concern wil komende twee jaar in totaal twintig winkels openen in Nederland, wat naar verwachting zo'n 2500 nieuwe banen betekent.

Gerelateerde artikelenHoe vernieuwend is Hudson's Bay?Hudson's Bay: zuurstof voor de winkelstraatHudson's Bay opent 20 winkels in NederlandVeel ex-V&D'ers aan de bak