Nieuws Personeel

Personeel en klanten opgelucht: Scapino Haaksbergen blijft open

De opluchting was groot toen maandag het verlossende telefoontje kwam. Scapino Haaksbergen hoeft niet dicht, het vaste personeel behoudt zijn baan.

Van onze redactie 24 februari 2016

Jose marlies scapino haaksbergen emiel muijderman

Het zou deze dinsdag anders de laatste werkdag zijn geweest voor de medewerkers van de winkel voor schoenen, sportartikelen en vrijetijdskleding aan de Spoorstraat. "Natuurlijk hebben we allemaal in spanning gezeten. De papieren voor de uitkeringsaanvraag van het UWV waren al ingevuld, maar we hoeven ze gelukkig niet te versturen", vertelt medewerkster José, die van haar werkgever niet met haar achternaam in de krant mag.

José werkt al 28 jaar met 'heel veel plezier' bij Scapino in Haaksbergen. "De afgelopen weken hield ik er rekening mee dat het zomaar afgelopen kon zijn."

PersoneelOp de balie is een oproep geplakt waarin schooljeugd wordt gevraagd inkomende voorraad in de winkel te pakken. De afgelopen weken is de aanvoer stilgelegd. Die zal nu weer op gang komen.

Collega Marlies werkt achttien jaar bij deze vestiging en prijst zich eveneens gelukkig met de doorstart. Ze maakte zich de afgelopen weken ook grote zorgen. "In december kregen we het bericht van het faillissement. Een week of vijf geleden werd duidelijk dat Scapino een doorstart ging maken. Maar toen moest er nog heel veel worden geregeld."

Goed nieuwsBedrijfsleidster Chantal vond het een mooi moment om haar collega's te bellen met het goede nieuws. Zelf werkt ze ook al jaren voor het bedrijf, momenteel tijdelijk in Eibergen. "De bedrijfsleiders zouden maandagmorgen tussen zeven en elf uur worden gebeld. Om tien voor half acht ging de telefoon: Haaksbergen blijft open. Wat een opluchting was dat."

De bedrijfsleiders van de filialen die openblijven, moesten zich maandagmiddag in Ede verzamelen. Daar werden ze officieel door de directie bijgepraat. "We mochten kiezen of we zelf het personeel wilden inlichten, of dat de mensen op het hoofdkantoor dat moesten doen. Deze boodschap breng je uiteraard graag zelf aan de collega's over."

KlantenKlanten blijken deze dinsdag niet op de hoogte van het laatste nieuws en leven nog in de waan dat het personeel in onzekerheid verkeert. "Oh, blijft de winkel open? Dat is mooi. Mooi voor Haaksbergen en voor de mensen die hier werken", zegt een mevrouw. "Ik kom oorspronkelijk uit Haaksbergen, maar woon in Alstätte. Als we hier in het dorp zijn, lopen we regelmatig even binnen bij Scapino."

Een andere mevrouw komt uit Eibergen. Ook daar blijft Scapino open, net als in Neede. "Ze hadden hier de kinderschoentjes die ik zocht. Het is een fijne winkel en het zou jammer zijn geweest als die dicht had gemoeten. Niet in de laatste plaats voor het personeel natuurlijk."

Scapino blijft op de huidige locatie aan de Spoorstraat gevestigd, in het pand van eigenaar Noord Holland Vastgoed NHV. "Daar zijn we ook heel blij mee. De straat wordt steeds mooier en de bedrijvigheid neemt toe", ervaren de dames dagelijks.

"Hopelijk kunnen we hier nog heel lang onze klanten van dienst zijn. Want Haaksbergen zonder Scapino, dat kunnen we ons eigenlijk niet voorstellen."

Foto: Jose en Marlies (Emiel Muijderman)