Nieuws Personeel

Plannen voor agrarisch kinderdagverblijf in oude Bornse boerderij

De oude boerderij De Bongerd aan de Bongerdsweg krijgt een nieuwe bestemming. Judith en Berend Timmerhuis van Parbédie Kinderopvang willen er een kinderdagverblijf openen.

Van onze redactie 3 oktober 2016

Timmerhuis Borne Christianvd Meij

De gemeente en Parbédie zijn eruit. Het zal wat tijd en moeite kosten voordat de boerderij klaar is. Een flinke verbouwing is nodig om zowel de boerderij als het woonhuis zoveel mogelijk in oude stijl te herstellen. Dieren Al zal het binnen totaal anders worden. Het erf wordt ook flink aangepakt. Dat krijgt een binnenring, voor het kroost van het kinderdagverblijf en een buitenring, waar ook bezoekers van het Beekpark kunnen genieten van de dieren van de kinderopvang. Parbédie opende in 2008 in Hengelo al een kinderdagverblijf volgens hetzelfde concept. Konijnen, schaapjes, kippen en geitjes. En een moestuin waar kinderen zelf groenten kunnen zaaien en groot zien groeien. Wie het leuk vindt mag helpen dieren voeren. Kortom, de natuur is dichtbij in het dagelijks leven op Erve Tuindorp en straks ook aan de Bongerdsweg. Babygroep

Parbédie werkt met horizontale groepen: ofwel de kinderen worden in groepen met alleen leeftijdsgenootjes opgevangen. Als de verbouwing erop zit, huizen twee groepen in de boerderij, eentje in het voorhuis en eentje in de schuur, die net als het hoofdgebouw grondig wordt aangepakt. Dit wordt het onderkomen van de babygroep, die zo een eigen stekje krijgt. Ook handig omdat Parbédie baby’s bij voorkeur in de buitenlucht laat slapen.

De tekst gaat verder onder de foto

Foto: Christian van der Meij

De locatie is ideaal. Aan de rand van een fraai nieuw park, de Bornsebeek er langs en de Beekparkschool ernaast. In een nieuwbouwwijk met veel jonge gezinnen. Eigenaresse Judith Timmerhuis verwacht dat het kinderdagverblijf makkelijk klanten kan werven.

Kinderboerderij

Vooral vanwege het geheel eigen concept dat meer weg heeft van een kinderboerderij. „We hebben genoeg mogelijkheden gehad om uit te breiden”, zegt ze. „Maar wij acteren altijd op gevoel en dit hier voelt goed. We konden in Hengelo kinderdagverblijven overnemen, maar daar hadden we dat gevoel niet bij."