Podcast

De juiste mensen in jouw team? Dit adviseert Willem Verdam (Just Good People)

Hoe vind je de beste mensen voor je bedrijf? Voor de podcastserie Namarama gaat host Floris Hülsmann in gesprek met Willem Verdam van Just Good People. Hij heeft in korte tijd een succesvol recruitmentbureau uit de grond gestampt. Een uitzendbureau dus, maar dan voor gespecialiseerd personeel.

Presentatie: Floris Hülsmann 8 februari 2022

Just Good People groeit hard en dat zorgt voor de nodige uitdagingen. Niet alleen omdat Willem Verdam de beste mensen voor andere bedrijven moet vinden, maar ook omdat de ondernemer met zijn groei voor het bedrijf zelf goed personeel moet vinden, zo hoor je in deze podcast. Verdam weet daarom alles over hoe je nou de juiste mensen vindt en aanneemt.

Omdat Floris Hülsmann zelf in het proces zit van met nieuwe mensen werken, kan hij bij Verdam terecht voor mooie tips. Zoals de BBQ-check. Wat dat is hoor je in Namarama. Wie weet helpt het ook jou als ondernemer op zoek naar de beste mensen binnen je bedrijf.

''Liever iemand met een bijzondere hobby dan een lange studielijst. Just Good People wil werken met gewoon goede mensen''

'Gras gaat niet harder groeien als je eraan trekt'

Waarom lukte het Verdam om in zo’n korte tijd zo hard te groeien? De bedrijfsnaam geeft de ondernemer enorm veel richting hierin. Hij houdt het luchtig, persoonlijk en simpel. Just Good People. Zowel met de mensen die voor Verdam werken, als de mensen die uitgezonden worden.

Verdam is ongeduldig (,,gras gaat niet harder groeien als je eraan trekt”) maar blijft realistisch. Mensen worden niet alleen op hun curriculum vitae gekozen, maar ze kijken verder. ,,Geen testen of profielen maar een goed gesprek en een goed gevoel. Liever iemand met een bijzondere hobby dan een lange studielijst. Just Good People wil werken met gewoon goede mensen'', aldus de gast in deze aflevering van Namarama.

Lees ook: Expert Floris Hülsmann (Namarama): 'Meerwaarde merknaam wordt enorm onderschat'

Willem Verdam (links) met host Floris Hülsmann.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details