Nieuws Personeel

Samenstelling Solar Team Twente bekend

Solar Team Twente maakte afgelopen vrijdag de samenstelling van het team bekend. Daarmee is het eerste Nederlandse solarteam van Nederlandse komaf bekend.

Van onze redactie 6 juni 2016

Het team bestaat uit drie studenten van Saxion en zeventien studenten van de Universiteit Twente. Daarnaast heeft het studententeam een sterk netwerk van innovatieve partners.

StrijdDe strijd om de wereldtitel zal in oktober van start gaan. Met de publicatie van de nieuwe reglementen kan het team gelijk aan de slag. “En dat wordt een flinke uitdaging” aldus Jeroen Minnema, die de functie Aerodynamica zal bekleden. “De zonneauto mag slechts 4 m2 aan zonnecellen bevatten, dat is 2 m2 minder dan de vorige editie. We zullen het aerodynamische ontwerp flink onder de loep moeten nemen.”

World Solar ChallengeHet Twentse team zal de komende anderhalf jaar gaan werken aan de bouw en promotie van de zonneauto. In de vorige editie eindigde het team op de tweede plaats. Het team uit Delft werd eerste.

Foto: Links de afgevaardigden van Stichting Solar Team Twente en rechts de nieuwe teamleden. Vlnr: Geert Dewulf, Wubbe Jan Veldhuis, Peter van Dam, Jos Toebes, Devon Screever, Olivier Berghuis, Lars Klein, Luc Evertzen, Edward Everts, Jan Lenssen, Julian Dekker, Nicole Veldhuis, Aart Stuurman, Gearte Nynke Noteboom, Rémon Kalter, Arne Kiel, Mayke Been, Jochem Wildeboer, Menno van de Straat, Jeroen Minnema, Job Oude Vrielink, Maxim Peters, Sam Langerak, Menno Sytsma. (Solar Team Twente)