Nieuws Personeel

Sporten als eerste levensbehoefte

Bert van den Hoogen | Foto: Marlies Wessels 25 januari 2016

Annemiekekoopmanssporten1065

Net opgericht en nu al is de trainingsstudio By Annemieke genomineerd voor de beste onderneming van Woerden. Annemieke Koopmans (46) wist binnen een jaar een bedrijf met zes medewerkers op te bouwen.

1 Van jongs af aan

"Op mijn vijfde zat ik al op een paard. Ik kon de borden in de bak van de manege nog niet lezen, maar deed al wel mee aan wedstrijdjes. Toen ik kinderen kreeg, raakte het paardrijden op de achtergrond, maar sporten is altijd een van mijn eerste levensbehoeften gebleven. Met mijn kinderen deed ik geen bordspelletjes, maar ging ik apenkooien in de woonkamer."

2 Rugklachten

"Omdat ik ondanks rugklachten per se wilde blijven sporten, ben ik mij gaan verdiepen in trainingsleer. In 2013 ontstond het idee een opleiding tot personal trainer te volgen en mijn eigen studio te beginnen.''

3 Beste onderneming

"We leren mensen trainen op een manier die bij hen past. Voor de een betekent dat intens trainen, voor de ander bewegen om af te vallen of als verlengstuk van therapie. De nominatie is voor mij een enorm compliment en voor mijn team een teken van waardering. Commercie is voor mij niet het belangrijkste. Het gaat mij erom dat we goed met mensen omgaan.''

By Annemieke Personal Training is op 1 januari 2015 gestart. De sportstudio biedt individuele training en training in kleine groepen, circuittraining , bedrijfsfitness, gezondheidscoaching en voedingsadvies.