Nieuws Personeel

Supermarkt Dorst klaar voor feestelijke opening

Dorstenaren kunnen binnenkort weer gewoon naar hun eigen supermarkt, schrijft BN De Stem. Op de plek die ze gewend zijn, maar met meer voorzieningen dan de vorige dorpswinkel.

Paula Pols 24 januari 2017

Supermarkt Dorst

De dagwinkel aan de Spoorstraat is niet alleen twee keer zo groot geworden, er komt ook een stomerijpunt, een PostNL-punt en een pinautomaat in de winkel.

Opening

De opening staat gepland voor 2 februari. ,,Dat gaat absoluut lukken, hoewel er altijd wel dingen misgaan. We zijn in de winkel bijvoorbeeld afhankelijk van internet en wifi, maar er bleek een kabel buiten de winkel niet aangesloten. We hadden ook een probleempje met de stroomvoorziening. We hebben 80 ampère nodig, maar in de hoofdkast is maar 40 à 50 ampère. Dat is nu allemaal opgelost en al bij al liggen we redelijk op schema", schetst Martijn van Bijsterveld de situatie. Hij wordt filiaalhouder van de nieuwe winkel.

Van Bijsterveld is er klaar voor. ,,2 februari om 09.00 uur wordt de winkel feestelijk geopend, met de kinderen van basisschool De Marcoen die ballonnen oplaten. We nodigen ook de vorige eigenaar, Ad van Rijthoven, uit en de mensen van Amarant, die hier komen werken."

Medewerkers

Want naast twaalf medewerkers gaan er straks ook vier à vijf mensen met een verstandelijke beperking in de winkel aan de slag. ,,Deze mensen zijn cliënten van Amarant. Zij komen 's ochtends met een begeleider vanuit Tilburg naar Dorst. In eerste instantie doen ze lichte werkzaamheden. En van daaruit kijken we of ze op de versafdeling van de groente of op de slagerij kunnen werken of aan een van de kassa's. Dat moeten we een beetje aftasten. Hun begeleider is er de hele dag bij. Dat is voor de andere werknemers erg fijn, want die hebben weinig ervaring met mensen met een verstandelijke beperking. Voor ons zijn het overigens volwaardige medewerkers, die wij naar beste vermogen inzetten."

Samenwerking

Er komt ook een broodafdeling, terwijl ernaast net een nieuwe bakker de deuren heeft geopend. ,,We overleggen hoe we dat het beste kunnen aanpakken. We zoeken naar vormen van samenwerking, waar we allebei voordeel bij hebben. We willen zeker niet in elkaars vaarwater gaan zitten", legt Van Bijsterveld uit.

Voor de slagersafdeling is er al een samenwerkingsverband. ,,Met Slagerij van Kuijk uit Bavel. Die fokt zijn eigen vee en slacht het zelf. Hij heeft een hele goede naam, dus daar zijn we erg blij mee", lacht Van Bijsterveld trots. ,,We willen ons onderscheiden, in versheid, service en beleving. We zijn wellicht iets duurder, maar we bieden wél kwaliteit."