Nieuws Personeel

Thuiszorg Zwolle door op oude voet

Zorgorganisatie PGVZ, die al werkzaam is in Zwolle, neemt alle cliënten en medewerkers over van failliete TSN.

Janske Mollen 16 maart 2016

Zorg oud pixabay

De 860 cliënten en de 142 medewerkers van de failliete thuiszorgorganisatie TSN in de gemeente Zwolle kunnen opgelucht ademhalen: zorgorganisatie PGVZ neemt de rol van TSN in Zwolle over.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten in zee te gaan met de zorgorganisatie die al werkzaam was in Zwolle en Kampen. Wethouder Nelleke Vedelaar is blij met het resultaat. "PGVZ neemt alle medewerkers over, gaat zorgen voor de continuïteit van de zorg in Zwolle en zal alle arbeisvoorwaarden zoals salariëring en de opbouw van arbeidsjaren respecteren." Ze doen dat voor dezelfde prijs als waarvoor ze in Zwolle al werkten. "Het kost Zwolle dus geen cent meer."

Mogelijk makenVolgens de wethouder kan het bedrijf dat doen omdat het een 'plat georganiseerde instelling' is. "Ze werken met kleine teams en omdat de kosten eigenlijk voornamelijk in zorg zitten en niet in een opgetuigde organisatie, denken ze dit te kunnen waarmaken."

Hoewel Vedelaar alle vertrouwen heeft in PGVZ en 'het eigenlijk geen overheidstaak is', gaan ze het proces wel monitoren. "We zijn betrokken bij iedereen die dit aangaat. Medewerkers en cliënten hebben lang in onzekerheid gezeten. Het is fijn dat mensen die een vertrouwensband hadden opgebouwd onder TSN nu gewoon verder kunnen bij PGVZ."