Nieuws Personeel

Top 10 van moeilijkst te vervullen vacatures

Een lage werkloosheid is goed voor de economie en dus goed voor iedereen, al hebben sommige ondernemers het moeilijk om personeel te vinden. Dit zijn de meest gewilde werknemers. Met stip op één: de supermarktmanager.

De Ondernemer | Foto: ANP 13 maart 2019

Supermarktwerknemer

Dit is de complete top 10, samengesteld door vacaturesite Indeed op basis van de eigen database.

  1. Supermarktmanager
  2. BI-consultant
  3. Brandwacht
  4. Vulploegleider
  5. Technisch consultant
  6. IT-businessconsultant
  7. Thuishulp
  8. Servicemonteur koeltechniek
  9. Beginnend assistent-accountant
  10. Senior-businessconsultant

Onbetwist het moeilijkst te vinden is de supermarktmanager. In Nederland stond vorig jaar 66 procent van de vacatures voor deze functie langer dan twee maanden open, meldt Indeed. Ook vulploegleiders zijn lastig te vinden. ,,Er is minder interesse onder werkzoekenden om in de detailhandel aan de slag te gaan'', constateert Sander Poos, managing director Indeed Benelux.

Tekort aan brandwachten

Zorgelijk is het grote tekort aan brandwachten, omdat zij toezicht houden op de veiligheid als er bijvoorbeeld wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen. ,,Voor deze functie zijn heel specifieke diploma’s en certificaten vereist. Daarnaast moet een brandwacht ingrijpen als het nodig is, bijvoorbeeld als er brand uitbreekt. Dat betekent dat kandidaten fit moeten zijn en niet bang aangelegd'', vervolgt Poos. Kortom: strenge functie-eisen, waardoor het aantal kandidaten klein is.

Lees ook: Dirk-directeur Huizing: 'De goedkoopste zijn is geen rebellie maar bravoure'

Thuiszorgmedewerkers

Ook de vraag naar thuiszorgmedewerkers is in het hele land groot. Met name Rotterdam en Den Haag kampen met aanzienlijke tekorten in de zorg. In Den Haag bestaat vrijwel de gehele top 10 uit vacatures in deze sector, van wijkverpleegkundige tot klinisch psycholoog.

Er is minder interesse onder werkzoekenden om in de detailhandel aan de slag te gaan

Sander Poos, managing director Indeed Benelux