Nieuws Personeel

Twentse zorgaanbieders komen tot samenwerking op speeddate in Borne

Achter de tafels in het Kulturhus in Borne zitten 26 zorgaanbieders en hulpverleners. Ze mogen elkaar in 5 minuten het hemd van het lijf vragen. Het doel van de speeddate is zorgaanbieders en hulpverleners met elkaar in contact te brengen en te kijken waar samengewerkt kan worden. Een schot in de roos, zo blijkt.

Van onze redactie 14 september 2016

Speeddate anninaromita

Het initiatief komt van de wijkverpleegkundige Gwendolyn Roukema en Karin Abbink van Humanitas. „Het idee is ontstaan op een inspiratiebijeenkomst in de ZorgSAMENmaand, in maart. Er waren zo veel vragen waar we geen antwoord op hadden, dat we dit hebben bedacht”, zegt Roukema. Ze heeft al eerdere ervaringen opgedaan met een speeddate in de gemeente Enschede. Ook een succes, meldt de Tubantia.

5 minuten

Roukema houdt deze middag een uur lang de tijd bij. Na 5 minuten gaat de wekker en wisselen de deelnemers van tafel. Aan een tafel zit Alex Winter tegenover Karin Abbink. Ze stellen zich voor en wisselen visitekaartjes uit. Winter is van Interakt Contour, een organisatie voor mensen met hersenletsel. „Daar weet ik eigenlijk weinig van”, zegt Karin van Humanitas. Uiteindelijk is de conclusie dat ze nader kennis gaan maken en er een lezing uit voort kan komen. Dan volgt de wissel al weer.

Samenwerken

Kort en bondig voorstellen en vertellen is het idee. Sommigen kennen elkaar al. Dat geldt voor mantelzorgconsulent Lenneke Herben die tegenover Mirjam Schunselaar van Carintreggeland zit. „Dan heb je het meer over inhoudelijke zaken. Mooi dat er verschillende disciplines zijn vandaag. Je doet weer nieuwe contacten op en ideetjes”, meent Schunselaar.

Iets verderop zit bewegingscoach Margriet Egges van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) tegenover iemand van Interakt Contour. „Ik heb net nog met iemand van de gemeente gesproken en telefoonnummers uitgewisseld. We willen meer mogelijkheden om te sporten voor onze bewoners. Dat gaan we nu bespreken”, zegt Egges.

Vervolg

De bedoeling is de speeddate in de toekomst vaker te houden in het Kulturhus.

Foto: Annina Romita