Nieuws Personeel

Verliefd op het werk: soms knap lastig

Vlinders in de buik? Verliefd op een collega? Helemaal hoteldebotel van je chef? Het kan maar zo.

Van onze redactie 11 mei 2016

Verliefd op het werk stock1065

Brancheorganisatie MKB Almelo informeert de leden deze week echter over de mogelijke gevaren bij een liefdesrelatie op het werk. In de nieuwbrief van de belangenbehartiger van ondernemers legt advocaat Astrid Riemslag uit dat ruim de helft van de relaties op het werk ontstaan. Dat hoeft volgens de arbeidsrechtadvocaat geen probleem te zijn, maar er kan ook een kink in de kabel komen.

IntegriteitZo verzweeg een werkneemster dat ze een relatie had met iemand van het managementsteam terwijl ze zelf was toegetreden tot het managementteam. De kantonrechter vond dat ontoelaatbaar. Ze had moeten melden dat ze een verhouding had met een van de bestuurders en door dat niet te doen heeft ze de integriteitsnorm geschonden, oordeelde hij. De arbeidsovereenkomst van de betreffende dame werd ontbonden.

GedragscodeVolgens Astrid Riemslag had in 2008 een op de vijf bedrijven een gedragscode die moet voorkomen dat een liefdesrelatie negatieve gevolgen krijgt voor de werkgever. De advocaat vindt die regels een goede zaak. Ze raadt aan dat werkgevers schriftelijk ook regels vastleggen over het online surfgedrag van de werknemers. Als er een protocol is voor privégebruik van e-mail of andere social media, dan heeft de werkgever een instrument in handen om de tortelduifjes tot de orde te roepen.

"E-mail en Whatsapp zijn namelijk bij uitstek een medium om ongezien en ongehoord met elkaar te smoezen", vindt de advocaat. Ze geeft de Almelose ondernemers die de nieuwsbrief ontvangen tot slot een tip: "Geef het goede voorbeeld en houd u aan uw eigen voorschriften."