Nieuws Personeel

Werknemers willen het liefst lachen op werk

Dat werknemers goede koffie een belangrijk punt vinden, is geen verrassing. Maar dat blijkt niet het allerbelangrijkst voor ze. Dat er iets te lachen valt, vindt de grootste meerderheid zeer belangrijk.

deondernemer | Foto: ANP 15 december 2016

Jiskefetanp

Maar liefst 87 procent van de werknemers vindt het zeer belangrijk om tijdens werk te lachen. Dat blijkt uit onderzoek van zorgverzekeraar Aevitae. Daarnaast vindt iets meer dan een kwart van de werknemers lachen op het werk zó belangrijk, dat ze zouden overwegen om van werkgever te wisselen als er te weinig gelachen zou worden op het werk.

Klassieker

Dat kan natuurlijk soms wel eens makkelijker gezegd dan gedaan zijn. Want hoe krijg je die werknemers dan aan het lachen op drukke kantoordagen? Nou, door iedere dag te starten met een oude klassieker, bijvoorbeeld.

%VIDEOWIDGET%

Top 3 beroepen met een lach

De top 3 branches waarin we denken dat er het meest gelachen wordt, zijn:

1. Horeca en toerisme (33% van de werknemers denkt dat in deze branche het meest gelachen wordt) 2. Bouwnijverheid- en installatie (15%) 3. Communicatie, marketing en reclame (12%) 3. Transport. Logistiek, inkoop en opslag (12%)

In de juridische branche, bij nutsbedrijven en in de wetenschap denken we dat er niet veel gelachen wordt (allemaal scoren ze maar 1 procent). Geef anders gewoon een keer een leuk feestje op kantoor. Komt het met dat lachen vast helemaal goed.

%VIDEOWIDGET%