Podcast

De Droomstart van Wemote: waar staan ondernemers Nicky en Eva nu?

Een half jaar terug pitchten Nicky Verstappen en compagnon Eva van Diermen hun idee voor de Droomstart-ondernemersjury. Het businessplan? Workations organiseren voor bedrijven, zodat medewerkers niet de binding met het bedrijf verliezen. Hoe staat het zes maanden later met het bedrijf? Je ziet en hoort het in deze podcast.

Van onze redactie 1 augustus 2022

Presentator Fabienne de Vries en juryvoorzitter Niels Meijssen ontvangen Nicky Verstappen en Eva van Diermen in de studio om bij te praten over Wemote. Hoe staat het met hun bedrijf, zo'n zes maanden na de Droomstart-pitch? Er is veel gebeurd, voornamelijk positieve dingen, zo verklapt Verstappen. ,,We kwamen er in de zes maanden die we er al op hebben zitten achter hoeveel je aan elkaar hebt'', gaat Van Diermen verder. ,,Je trekt elkaar er doorheen en hebt altijd twee blikken op alles. Dat werkt heel goed.''

De twee jonge ondernemers vertellen over hun precieze rollen binnen Wemote en hoe ze elkaar steeds weer scherp houden wanneer het nodig is. Wat die rollen zijn, legt het duo uit in de podcast. Dat betekent ook dat Verstappen en Van Diermen het soms niet met elkaar eens zijn over verschillende zaken. Verstappen: ,,We zijn altijd eerlijk en direct tegen elkaar. Maar lopen even later weer lachend samen de deur uit. Het is ook belangrijk om alles met elkaar uit te spreken.'' Van Diermen: ,,We hebben allebei een sterke mening. Het is niet zo dat de een de boel leidt en de ander er achteraan loopt. Het zorgt er ook voor dat je uiteindelijk tot het beste resultaat komt.''

'Luister ook vooral welke nieuwe kansen en samenwerkingen er op het ondernemerspad van Van Diermen en Verstappen kwamen dankzij de eerdere Droomstart-podcast'

Wemote blijkt meer dan een bedrijf dat zich op alleen maar workations richt

De ondernemers vertellen aan De Vries en Meijssen dat hun businessplan, het workation-concept, het afgelopen half jaar niet toereikend bleek. Hoe dat komt en wat het alternatief is geworden leggen Verstappen en Van Diermen uit in bovenstaande video. Belangrijk is in ieder geval dat er met Wemote veel meer de breedte wordt opgezocht. En hoe zit het met groei? Eerder kregen de twee advies van Thijs van der Zande, B2B-salesexpert bij DPG Media. Beluister dat hier nog eens terug.

Op een gegeven moment is er meer menskracht nodig. Om die mensen te betalen zijn er ook weer nieuwe opdrachten en opdrachtgevers nodig. Hoe kijkt het ondernemende duo tegen die ontwikkeling aan? Luister ook vooral welke nieuwe kansen en samenwerkingen er op het ondernemerspad van Van Diermen en Verstappen kwamen dankzij de eerdere Droomstart-podcast. Er is ook de grote hamvraag: voelen de twee zich nu ook echt ondernemers dankzij Droomstart en wat zijn de volgende plannen van de twee?

Lees ook: Laatste aflevering Droomstart online: ‘We moeten mensen in dienst nemen, het wordt gewoon te veel’

Nicky Verstappen te gast in De Ondernemer Live XL

Benieuwd hoe het verder gaat met de dames van Wemote? Of de andere deelnemers? Luister dan de slotaflevering van Droomstart in jouw favoriete podcastapp. Of kijk op Droomstart.nl. Bekijk onder het interview met Nicky Verstappen in De Ondernemer Live XL nog eens terug.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Hart voor Zaken

Nina Kamp (The Nice Company) over leiderschap: 'Stap niet in een harnas het kantoor binnen'

Niemand maakte ze. Echte fruitijsjes. Daarom besloot ondernemer Nina Kamp ze te maken. Uit boosheid. Tien jaar later verkoopt The Nice Company jaarlijks 1,5 miljoen ijsjes, ook over de grens. ,,Met elkaar in verbinding blijven, is de randvoorwaarde van goed samenwerken'', vertelt Nina aan Cor Hospes in Hart voor Zaken.

Details
Droomstart

Lunch met de Droomstart-toppers van 2023: zo gaat het met de ondernemers

Vier jonge bedrijven. Twee halve finaleplekken. Één winnaar. Eerder dit jaar kon je luisteren naar een even inspirerende als spannende tweede reeks van de podcastserie Droomstart. Uiteindelijk ging het Brabantse fintechbedrijf FinBuddy aan de haal met de hoofdprijs. Maar ook mede-finalist Food for Skin en de andere net niet-winnaars Teazie en Contour Lab vielen met hun innovatieve businessplan in de smaak bij jury en luisteraars.

Details
Boekencast De Ondernemer Leest

Boekencast: wat vinden Tom van der Lubbe en Erno Hannink van de vijf voorstellen uit 'Sander en de brug'?

Sander Schimmelpenninck heeft vijf voorstellen voor een eerlijker Nederland in boekvorm uitgebracht: Sander en de brug. Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink hebben het gelezen. Hun nieuwe podcast.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Sander Hoeken (Infocaster): 'Het is niet meer economisch om een asshole te zijn'

In 2013 stond zijn bedrijf aan de rand van de afgrond. Zelfsturing bracht redding. Sander Hoeken van internetbedrijf Infocaster praat met Cor Hospes in Hart voor Zaken over het belang van feedback en psychologische veiligheid en waarom je met een purpose niet moet doorslaan.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details
Hart voor Zaken

Douwe Snoek over zijn leiderschapsstijl: 'Je moet hard zijn voor jezelf om zacht te kunnen zijn'

Hij kon zich best als een 'hork' gedragen tegen zijn personeel, realiseerde Snoek Puur Groen directeur Douwe Snoek zich tijdens een gesprek met zijn medewerkers. Hij pakte de handschoen op, volgde een training zelfontwikkeling en werd van een zelfbenoemd eikel een anker voor de organisatie. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt Snoek over de kracht van leiderschap.

Details