Podcast Droomstart

De Droomstart van Wemote: waar staan ondernemers Nicky en Eva nu?

Een half jaar terug pitchten Nicky Verstappen en compagnon Eva van Diermen hun idee voor de Droomstart-ondernemersjury. Het businessplan? Workations organiseren voor bedrijven, zodat medewerkers niet de binding met het bedrijf verliezen. Hoe staat het zes maanden later met het bedrijf? Je ziet en hoort het in deze podcast.

Van onze redactie 1 augustus 2022

Presentator Fabienne de Vries en juryvoorzitter Niels Meijssen ontvangen Nicky Verstappen en Eva van Diermen in de studio om bij te praten over Wemote. Hoe staat het met hun bedrijf, zo'n zes maanden na de Droomstart-pitch? Er is veel gebeurd, voornamelijk positieve dingen, zo verklapt Verstappen. ,,We kwamen er in de zes maanden die we er al op hebben zitten achter hoeveel je aan elkaar hebt'', gaat Van Diermen verder. ,,Je trekt elkaar er doorheen en hebt altijd twee blikken op alles. Dat werkt heel goed.''

De twee jonge ondernemers vertellen over hun precieze rollen binnen Wemote en hoe ze elkaar steeds weer scherp houden wanneer het nodig is. Wat die rollen zijn, legt het duo uit in de podcast. Dat betekent ook dat Verstappen en Van Diermen het soms niet met elkaar eens zijn over verschillende zaken. Verstappen: ,,We zijn altijd eerlijk en direct tegen elkaar. Maar lopen even later weer lachend samen de deur uit. Het is ook belangrijk om alles met elkaar uit te spreken.'' Van Diermen: ,,We hebben allebei een sterke mening. Het is niet zo dat de een de boel leidt en de ander er achteraan loopt. Het zorgt er ook voor dat je uiteindelijk tot het beste resultaat komt.''

'Luister ook vooral welke nieuwe kansen en samenwerkingen er op het ondernemerspad van Van Diermen en Verstappen kwamen dankzij de eerdere Droomstart-podcast'

Wemote blijkt meer dan een bedrijf dat zich op alleen maar workations richt

De ondernemers vertellen aan De Vries en Meijssen dat hun businessplan, het workation-concept, het afgelopen half jaar niet toereikend bleek. Hoe dat komt en wat het alternatief is geworden leggen Verstappen en Van Diermen uit in bovenstaande video. Belangrijk is in ieder geval dat er met Wemote veel meer de breedte wordt opgezocht. En hoe zit het met groei? Eerder kregen de twee advies van Thijs van der Zande, B2B-salesexpert bij DPG Media. Beluister dat hier nog eens terug.

Op een gegeven moment is er meer menskracht nodig. Om die mensen te betalen zijn er ook weer nieuwe opdrachten en opdrachtgevers nodig. Hoe kijkt het ondernemende duo tegen die ontwikkeling aan? Luister ook vooral welke nieuwe kansen en samenwerkingen er op het ondernemerspad van Van Diermen en Verstappen kwamen dankzij de eerdere Droomstart-podcast. Er is ook de grote hamvraag: voelen de twee zich nu ook echt ondernemers dankzij Droomstart en wat zijn de volgende plannen van de twee?

Lees ook: Laatste aflevering Droomstart online: ‘We moeten mensen in dienst nemen, het wordt gewoon te veel’

Nicky Verstappen te gast in De Ondernemer Live XL

Benieuwd hoe het verder gaat met de dames van Wemote? Of de andere deelnemers? Luister dan de slotaflevering van Droomstart in jouw favoriete podcastapp. Of kijk op Droomstart.nl. Bekijk onder het interview met Nicky Verstappen in De Ondernemer Live XL nog eens terug.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details