Advertorial van Spotcap

Advertorial Regio

Ambitieus businessplan of gezonde financiële kasstroom?

Anno 2018 is 35% van de MKB-ondernemers vrouw. Maar bijvoorbeeld in het sluiten van zakelijke deals of het rond krijgen van financiering wordt het vrouwen niet altijd even gemakkelijk gemaakt, weet ook Jessica Mulder, eigenaresse van Mills Fashion Company.

Redactie De Ondernemer / MVO 25 oktober 2018

Spotcap Jessica Mulder Mills Fashion Company

Bij Jessica is het ondernemen met de paplepel ingegoten. “Mijn vader was altijd werkzaam als inkoper binnen de modebranche. Hij begon eind jaren ‘90 bij Setter House, dat sinds 1804 in Nederland actief was. Een paar jaar later nam hij het modebedrijf over”.

Vier jaar geleden richtte Jessica haar eigen Mills Fashion Company op, een groothandel in dameskleding. Mills Fashion nam hierbij ook het dameslabel Setter Fashion over van Setter House. “Mijn vader is echt een ondernemer in hart en nieren. Vooral zijn doorzettingsvermogen en zijn creativiteit in het vinden van oplossingen, heb ik aan hem te danken”.

Extra werkkapitaal

“Wij hebben intussen een groeiwens bij Mills Fashion Company, daarom was er behoefte aan extra werkkapitaal. Een tijdje geleden zijn we op zoek gegaan naar de mogelijkheden hiervoor en kwamen toen bij Spotcap uit. Onze accountant was al bekend met ze en ook wij hadden er direct een positief gevoel bij. Zo besloten we ervoor te gaan en was onze financiering snel rond.”

Dat het rond krijgen van financiering voor vrouwelijke ondernemers echter niet altijd eenvoudig is, blijkt uit onderzoek van Harvard: investeerders blijken een duidelijke voorkeur te kunnen hebben voor pitches van mannelijke ondernemers, ook als de inhoud van de pitch identiek is aan die van een vrouwelijke ondernemer. “Toevallig heb ik zelf net een Feminine Leadership cursus gevolgd. Ook daar kwam naar voren hoe je als vrouw soms in het nadeel bent. Gelukkig zijn er tegenwoordig zoveel mooie initiatieven van en voor vrouwelijke ondernemers. We zijn steeds beter vertegenwoordigd in de ondernemerswereld. Zo leer je wel om je niks aan te trekken van alle mannen die toevallig een streepje voor hebben,” lacht Jessica.

Iets voorzichtiger

Uit een ander onderzoek, van Van Lanschot, blijkt dat vrouwen ietwat voorzichtiger en conservatiever in het ondernemen zijn. En dat zij hierbij ook tegen bepaalde uitdagingen aanlopen, bijvoorbeeld bij het rond krijgen van de financiering voor hun bedrijf. Jessica: “Ik ben natuurlijk wel in het voordeel als vrouwelijke ondernemer in de modebranche. Ik kan me inleven in mijn doelgroep, weet wat mijn klant beweegt. Desondanks begrijp ik goed waar vrouwelijke ondernemers tegenaan kunnen lopen. Het kan lastig zijn bepaalde deals te sluiten, zeker als je bedrijf nog jong is.”

Meedenken en maatwerk leveren

Dit soort obstakels kunnen, voor zowel mannelijke als vrouwelijke ondernemers, vermeden worden door naar een onafhankelijke adviseur te stappen. Die kennen vaak financiers die hun analyse niet op ambitieuze businessplannen of prognoses baseren, maar vooral analytisch kijken naar je huidige financiële positie.

En nog belangrijker, die meedenken en maatwerk leveren voor jouw specifieke situatie. Jessica: “Wij hebben veel te maken met het voorfinancieren van onze collecties. Dit om op tijd en correct te kunnen leveren aan onze afnemers. Wij werken met kleurthema’s, wat betekent dat alles per blok wordt uitgeleverd terwijl wij vanuit de leverancier alles wel in één keer uitgeleverd krijgen. Hierdoor hebben wij dus ook te maken met een financiële druk op onze productie en voorraden. De financiële injectie van Spotcap maakt het voor ons mogelijk een goede relatie met de leverancier te onderhouden en het leverritme nóg beter af te stemmen op de behoefte van de markt. Je levert tenslotte geen wintertrui in juli uit.”

Spotcap is een online financier voor ondernemers. Wij zorgen ervoor dat ondernemers eenvoudig toegang hebben tot flexibele financiering. We verstrekken zakelijk krediet tot €300.000 met een maximale looptijd van 24 maanden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderneming? Start een vrijblijvende aanvraag en ontvang terugkoppeling binnen één werkdag.