Nieuws Regio

Brabantse ondernemer Dirk Lips opent uniek safariverblijf in Nederland

Ondernemer Dirk Lips, eigenaar van Beekse Bergen, opende een bijzonder bungalowpark: Safari Resort. Hier kun je logeren tussen de wilde dieren, schrijft Brabants Dagblad Tilburg. Hiervoor ontving Lips de provinciale penning.

Nico Snels | Foto: Marie-Thérèse Kierkels 19 april 2018

Dirk Lips

Alsof ze voelen dat het feest zo gaat beginnen, steekt een groepje nieuwsgierige struisvogels hun lange nek eens goed uit. Maar de échte langnekken op de savanne, de giraffen, benen demonstratief weg. Zij geloven het wel, de opening van het Safari Resort Beekse Bergen, toch ook hún thuis.

Eén met de natuur

,,Het is mooier geworden dan we gedacht hadden", mag directeur Dirk Lips van Libéma als laatste van de rij sprekers zijn eigen bewondering uiten. ,,Hier kun je één worden met de natuur. Net zoals wij dat in Afrika hebben ervaren. Onze droom om dat zelfde gevoel op deze plek te creëren, is werkelijkheid geworden."

Lees ook: Attractiepark Toverland investeert 35 miljoen en wordt 1,5 keer zo groot

Hij zette zelf zijn idee op papier, al jaren geleden. Maar nu staat het bungalowpark tussen de wilde dieren er. Vanaf maandag logeren de eerste gasten in de 239 luxe lodges, safaritenten of boomhutten. Het vakantiedorp is gebouwd in een bebost gebied van 42 hectare en de bezoekers kijken uit op de twee aangelegde savannes. Daar lopen de giraffen, zebra's, gnoes, dromedarissen en neushoorns vrij rond. De leeuwen hebben de beschikking over hun eigen vlakte.

Ereburger van Brabant

,,De huisjes staan er in een halve maan omheen, zodat je vanuit ieder verblijf altijd dieren ziet." In het centrale gebouw Karibu Town zijn alle voorzieningen samengebracht. Een overdekt zwembad, bowling, kinderspeelhal, bar en het restaurant en de supermarkt.

Burgemeester Ryan Palmen van Hilvarenbeek en gedeputeerde Bert Pauli hadden lovende woorden voor de ondernemer. Vanwege zijn grote verdiensten en maatschappelijke betrokkenheid kreeg Dirk Lips de provinciale penning en mag hij zich ereburger van Brabant noemen.