Advertorial van Dutch Wavemakers

Advertorial Regio

Waarom Dutch Wavemakers winnaar waterbewustzijn is

De haven van Scheveningen staat vanaf 24 juni in het teken van de zeil- en watersport. Die dag finisht daar de Volvo Ocean Race. Tot en met 1 juli zijn er volop watersportactiviteiten en wedstrijden in en rondom de haven. Ook de Dutch Wavemakers zijn aanwezig, met een mobiel waterlaboratorium.

Timo van de Kasteele | Foto: Stefan Coppers 4 juli 2018

Dutch wavemakers kampioen waterbewustzijn scheveningen zeil water sport haven laboratorium wateractiviteiten wedstrijden volvo ocean race gerard jan poortman

Tijdens de Volvo Ocean Race, een zeilwedstrijd om de wereld, hebben de Dutch Wavemakers zich hard gemaakt voor een wereldwijd betere waterkwaliteit. Zeiler Gerd Jan Poortman, een van de ambassadeurs van de Volvo Ocean Race, gaat in gesprek met Eva Kernkamp en Jentse Hoekstra van de ministeries van Buitenlandse Zaken en van Infrastructuur en Waterstaat, die het programma ondersteunen.

Fantastische wedstrijd

,,De Volvo Ocean Race is een fantastische wedstrijd", zegt Eva Kernkamp van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

,,Hét moment om te benadrukken hoe belangrijk investeren in kennis over water is. Tel daarbij op dat de zeilwedstrijd in acht maanden de wereld over is gegaan en in Scheveningen eindigt. Een prachtige gelegenheid om Nederland te positioneren op watergebied."

Lees ook: Zo maken Dutch Wavemakers het verschil

Wateruitdagingen

Het Dutch Wavemakers-programma vraagt aandacht voor de problematiek rondom waterkwaliteit, -veiligheid en management. Dat doet het door scholieren en studenten te informeren over wateruitdagingen en ze te inspireren zelf een waterstudie te kiezen en het verschil te maken. Daarbij is de afgelopen maanden wereldwijd dankbaar gebruik gemaakt van de populariteit van de Volvo Ocean Race.

Carrière

,,Als we in Nederland en daarbuiten willen kunnen omgaan met de wateruitdagingen van morgen, moeten we zorgen dat er vandaag genoeg jonge talenten aan een wateropleiding en -carrière beginnen", zegt Jentse Hoekstra van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. ,,De beste manier daarvoor is om jongeren te inspireren en nieuwsgierig te maken."

Lees ook: Dutch Wavemaker maakt Amerikaanse schoolkinderen waterbewust

Waterambassadeur

Om jongeren te laten zien wat er mogelijk is op het gebied van water en opleidingen is het platform Water, Wereldwerk opgezet. Gedreven waterstudenten zetten zich in als waterambassadeur en delen hun enthousiasme met scholieren en medestudenten. ,,Daarin werken we nauw samen met de Dutch Wavemakers", aldus Hoekstra. ,,Onze doelen komen overeen en op die manier versterken we elkaar."

Kom je ook?

Tweevoudig Olympisch Kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe komt op 26 juni een lunchlezing geven bij de ministeries. Op 28 juni komt minister Cora van Nieuwenhuizen naar de Race Village om kennis te maken met de Dutch Wavemakers vóór haar speech op de Ocean Summit.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Dutch Wavemakers. dutchwavemakers .world en waterwereldwerk.nl

We willen jongeren vooral inspireren en nieuwsgierig maken

Jentse Hoekstra, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat