Advertorial van Delta

Advertorial Regio

Duurzaam ondernemen en werken in de cloud

Wie vooruit wil, moet blijven innoveren, meegaan met de technologische ontwikkeling. Zoals duurzaam met energie omgaan of ondernemen in de cloud. ,,Welke technologie haal jij morgen in huis? Dat is de vraag die wij ondernemers regelmatig stellen'', vertelt Gert Knoop, manager Business Telecom bij Delta.

TIMO VAN DE KASTEELE | De Ondernemer i.s.m. Delta | Foto: Marieke Mandemaker 5 juni 2018

Neeltje Jans Gert Knoopen Marina Geelhoed delta versie02 MARIEKE MANDEMAKER

Delta is een regionale speler in een compact geografisch gebied. ,,We zitten dichtbij onze klanten, waardoor we eenvoudig persoonlijk advies op maat kunnen geven", zegt Knoop. ,,Onze specialisten voor energie en telecom gaan bij de klant langs, zodat ze een goed beeld krijgen van de uitdagingen waar de klant voor staat."

Voor Elopak in Terneuzen, producent van drankenkarton, is het persoonlijke contact reden waarom het bedrijf klant is bij Delta, zegt IT Business Manager Paul Himschoot. ,,De korte lijnen met Delta zijn erg fijn. Bij elke aanbieder van energie of internet kun je te maken krijgen met storingen. Op dat moment gaat het erom hoe die problemen worden opgelost. Daarin is Delta heel sterk. Ze houden je constant op de hoogte."

Lees ook: Bedrijfsleven Zeeland krijgt vliegensvlug internet

Delta denkt ook mee met de klant. ,,Onze specialisten kijken naar de klantspecifieke oplossing. En dat is maatwerk", zegt Knoop. ,,Zoals ondernemen in de cloud. Als ondernemer kun je niet meer zonder. Van werkdocumenten tot telefooncentrale. Alles kan in die onzichtbare wolk, ergens op het web. Handig, zo kunnen jouw medewerkers altijd en overal aan het werk."

Volgens Knoop is het nu tijd om te investeren in het bedrijfsnetwerk. Zeker voor bedrijven die nog gebruikmaken van een ISDN-verbinding. In de jaren 90 ontwikkeld, zodat je tegelijkertijd kon bellen en internetten. Een populaire keuze voor veel bedrijven. De keuze voor ISDN vervalt per 1 september 2019. ,,Gebruikers moeten dus op zoek naar een alternatief."

Die vervanger heet VoIP. Gesprekken komen voortaan via 'the cloud' binnen, waarvandaan ze worden doorverbonden. Die techniek maakt telefooncentrales overbodig. ,,Delta biedt klanten een netwerk dat klaar is voor later", zegt Knoop. ,,Door onze continue investeringen is de digitale toekomst van Zeeland zekergesteld."

Lees ook: Hoe deze duurzame ondernemers idealisme verbinden met een slim businessmodel

Hoewel online zijn bijna een eerste levensbehoefte is geworden, zijn gas en licht nog altijd net even belangrijker. Delta biedt de unieke combinatie van telecomdiensten en energie voor zowel consumenten als ondernemers. Met een product als Puur Zeeuws Groen speelt Delta in op de behoefte uit de markt: groene stroom uit eigen regio. Opgewekt in Zeeland, door de windmolens op de Oesterdam en de getijdencentrale in de Oosterscheldekering.

Groene energie

,,Duurzaam ondernemen is een belangrijk speerpunt. Bij Delta kun je je bedrijf op volledig Zeeuwse groene energie laten draaien", zegt Marina Geelhoed, manager Business Energie bij Delta. ,,En je hebt contact met iemand die weet wat ondernemers drijft."