Nieuws Regio

Duurzame investeringskans in recreatiewoningen

Beschut en omheind, maar toch midden in de recreatieve dynamiek van Volendam, wordt door Van Wijnen Recreatiebouw B.V. een nieuw vakantiepark gerealiseerd onder de naam “Landal Volendam”.

Van Wijnen Recreatiebouw i.s.m. De Ondernemer 20 november 2017

Van Wijnen Vakantiepark Volendam 2 tweekapper WEB

Het aan het Markermeer gelegen recreatiepark – circa 1 hectare groot met 42 recreatiewoningen – is gezellig en kleinschalig. Het beschikt over een eigen receptie en heeft speelvoorzieningen voor de allerkleinsten. Binnen een straal van nog geen kilometer vindt u een keur aan winkels en supermarkten, maar ook aantrekkelijke horeca, wellness, strand, zwembad, havens en andere faciliteiten.

Met de bouw van de 42 nieuwe recreatiewoningen wordt gehoor gegeven aan de vraag naar luxe en ruimere recreatiewoningen. In de nieuwe recreatiewoningen zijn de meest actuele inzichten, als het gaat om materiaalkeuze, isolatienormen en hergebruik, verwerkt. Al deze aspecten zijn complementair aan de architectuur van de recreatiewoningen waarin het Volendamse karakter terugkomt.

Verhuurgereed landal volendam

De recreatiewoningen worden sfeervol en compleet ingericht en verhuurgereed opgeleverd. Alle recreatiewoningen worden voorzien van luxe inventaris en sanitair, een moderne keuken en een houtgestookte kachel. De luxe recreatiewoningen krijgen daarnaast ook een sauna, een sunshower en een wasdroogcombinatie.

Rendement en eigen gebruik

Landal GreenParks verzorgt exclusief de verhuurbemiddeling gedurende 10 jaar namens de VvE. Ook bestaat de mogelijkheid om de woning voor eigen gebruik te reserveren en wel voor maximaal 12 weken per jaar, waarvan maximaal 3 weken in het hoogseizoen. Bij eigen gebruik bent u als eigenaar wel de servicekosten, waaronder schoonmaakkosten, verschuldigd. De verhuuropbrengsten worden middels een poolsysteem bepaald en per maand, na aftrek van de servicekosten en provisie, afgerekend met de eigenaar van de recreatiewoning. De parkkosten worden door de VvE eveneens periodiek bij de eigenaar in rekening gebracht.

Toekomstperspectief

Wij zijn ervan overtuigd dat een goede verhuuropbrengst mogelijk is voor Landal Volendam. Dit is mede ingegeven door de ervaringscijfers van Landal GreenParks op andere parken en de marktkennis van de huidige en toekomstige wensen van parkgasten. Landal Volendam is voor de gasten een uitstekende bestemming en daarmee een goede investering voor de toekomst.

Vanaf het moment dat u het Slobbeland oprijdt, zijn de eerste contouren van Landal Volendam, de zogenaamde “pakhuiswoningen”, al zichtbaar. Deze “pakhuiswoningen” staan keurig op een rij en hebben de stijl en uitstraling van de klassieke Volendamse bouw… Of proeft de gast hier al een klein beetje van Amsterdam, waar een dagtochtje al naar toe gepland is.

Eenmaal op het park en ingecheckt bij de centrale receptie is er niets meer te merken van de smeltkroes aan bedrijven, functies en bezoekers langs het Slobbeland. Integendeel, de “pakhuiswoningen” vormen samen met de rijwoningen aan de oostkant en de twee-onder-een-kap-woningen op het middenterrein een oase van rust aan het Markermeer.

Het vakantiepark heeft een uitgesproken dorpskarakter. De typische Volendamse architectuur, het bijbehorende materiaalgebruik en schaalgrootte versterken het gevoel dat je echt op vakantie bent in Volendam. Op slechts een paar honderd meter afstand ligt bovendien de wereldberoemde Volendamse “Dijk” en haven, met gezellige kroegjes, restaurants, winkeltjes en viskramen. Fantastisch om een middag te flaneren, te genieten van de in- en uitvarende bootjes of gewoon mensen kijken, ook dat kan in Volendam.

En wie op het park eenmaal tot rust is gekomen, kan gaan genieten van het comfort in de eigen woning. Of ontspannen gaan zitten op het zuidelijk georiënteerde terras bij een van de “waterwoningen” met een prachtig uitzicht over het Markermeer.

Trekpleister Volendam

De toeristische trekpleister Volendam is over de hele wereld bekend. De traditionele klederdracht, “De Dijk”, de karakteristieke oud-Hollandse huizen en de bekende palingsound hebben Volendam groot gemaakt. Maar Volendam biedt veel meer. Wie vanaf de snelweg A7 of A10 naar Volendam rijdt, maakt direct kennis met rust en ruimte. Vergezichten, over het typische Hollandsche landschap Waterland, met aan de horizon kerktorens van pittoreske dorpjes als Zuiderwoude, Broek in Waterland en Durgerdam.

Maar ook de contouren van de grotere, in de nabijheid gelegen, steden als Purmerend, Monnickendam en Edam zijn aan de horizon direct al herkenbaar. Waterland, een prachtig natuurgebied om heerlijk te wandelen, te fietsen of met een klein bootje de eindeloze sloten en waterplassen te bevaren, ademt rust en stilte. De karakteristieke Waterlandse zeedijk vormt de overgang tussen het vaste land en het Markermeer waarop vele vormen van watersport mogelijk zijn. En wie toch achterom durft te kijken, komt tot 
de conclusie dat Amsterdam verrassend dichtbij ligt. 
Kortom: Landal Volendam is een duurzame investeringskans met natuur, cultuur en vermaak binnen handbereik!

Het zal u niet verbazen dat Volendam het hele jaar door veel bezoekers trekt; een aspect waarvan u als eigenaar van een recreatiewoning, optimaal profiteert. Zeker wanneer u bedenkt dat Landal GreenParks de recreatiewoningen verhuurt en het park beheert. Daar hoeft u als eigenaar niet naar om te kijken. Landal GreenParks is al geruime tijd actief als een professionele verhuurorganisatie met veel ervaring in vergelijkbare, succesvolle projecten en recreatieparken.

Een recreatiewoning in Volendam kopen?
Voor meer informatie en (virtual reality) beelden kijkt u op www.vakantieparkvolendam.nl.

De re­cre­a­tie­wo­nin­gen op Landal Volendam sluiten aan bij de vraag naar luxe en ruimere recreatiewoningen

Landal GreenParks