Nieuws Regio

Nieuwe eigenaars investeren flink in Helvoirts Hotel Guldenberg

Nieuwe eigenaars zorgen voor hernieuwd elan in Hotel Guldenberg in Helvoirt, schrijft Brabants Dagblad. En ze investeren fors in het horecabedrijf, ook al is die branche het echtpaar vreemd.

Johan van Grinsven | Foto: Roy Lazet 11 mei 2018

Hotel Guldenberg horecabedrijf Helvoirt Franki Dennis Mnninghoff

Metamorfose, het is een begrip dat te pas en te onpas wordt gebruikt. Op Hotel Guldenberg in Helvoirt is het nu echter precies van toepassing. Want alle kamers worden heringericht, het restaurant onderging al een restyling en is nu Brasserie Het Verlangen geworden, het terras is vernieuwd en ook de hele buitenboel - 21 hectaren - wordt opgeknapt. Dat kan dankzij de nieuwe eigenaars: Franki en Dennis Münninghoff uit Drunen.

Lees ook: Dordtse wijnbar Brut viert vijfjarig bestaan

Eerste investering

Zij hebben het complex - in 1965 gebouwd als retraitehuis voor jezuïeten - enkele maanden geleden overgenomen. Het is hun eerste investering in de wereld van de horeca. Dat belet hen niet om samen met directeur Jan Witmer, uit Vlijmen, meer veranderingen door te voeren dan louter cosmetische. Dat het Drunense echtpaar Hotel Guldenberg heeft gekocht, vloeit voort uit het contact van Dennis Münninghoff met Witmer; ze zitten samen in het bestuur van theater De Voorste Venne in Drunen.

Dennis Münninghoff: ,,Guldenberg was lang louter een conferentiehotel. Er zijn 89 kamers en veertien zalen. Het was alleen doordeweeks open. Onze formule is veel breder: naast de zakelijke markt richten we ons ook op toeristen, uit binnen- en buitenland. En met de brasserie willen we gasten uit Helvoirt en wijde omgeving trekken. We zijn dan ook zeven dagen in de week open".

Transformatie

De transformatie van Guldenberg is al ingezet. De brasserie is klaar, net als het buitenterras, met de herinrichting van de kamers is begonnen. Voor de totale klus is ongeveer anderhalf jaar uitgetrokken; voor het werk worden zoveel als mogelijk is lokale bedrijven ingehuurd.

Centraal in de visie van de Münninghoffs staat dat de natuur rond het hotel meer nadruk moet krijgen. ,,We gaan een ecologisch interessant gebied creëren waar bijvoorbeeld ook schoolklassen terecht kunnen voor natuuronderwijs", zegt Franki Münninghoff. ,,En we brengen dieren op het terrein, onder meer paarden en alpaca's, dat is leuk voor kinderen."

Lees ook: Zo bouwt de Eindhovense 'sushi-queen' Eveline Wu aan een horeca-imperium

Plannen

Op termijn wil het stel zich vestigen bij Guldenberg, in een bestaande bungalow op het terrein. Over al deze plannen volgt nog overleg met de gemeente.

Beiden benadrukken dat hun investering voor de lange termijn is. Dennis Münninghoff: ,,We konden de zaak voor een redelijke prijs kopen omdat deze niet goed draaide. We investeren veel, honderdduizenden euro's, en dat moet uiteraard renderen, want de bank kijkt mee over onze schouders. Maar daar nemen we de tijd voor. Alle voorwaarden zijn er: de ligging in het groen, de goede naam, de gastvrijheid en het vakmanschap van de 25 medewerkers, de kwaliteit en de voorzieningen van de Guldenberg. We hebben er alle vertrouwen in.''