Advertorial van Gemeente Enschede

Advertorial Regio

Enschedese ondernemers aan het woord: Martijn Homrighausen van Intrema

Elke maand gaat De Ondernemer op zoek naar bedrijven die vanuit Enschede ondernemen en vraagt waarom ze nou juist voor deze regio kiezen. In deze editie oprichter en directeur Martijn Homrighausen van Intrema Interieurbouw. Zij zijn gevestigd op het Euregio Bedrijvenpark in Enschede.

Van onze redactie 27 december 2018

Enschedese enschede ondernemers aan het woord intrema

“Toen ik 21 was besloot ik als ZZP’er aan de slag te gaan. De baan die ik had was leuk, maar ik miste de vrijheid om mijn grenzen te verleggen en mezelf verder te ontwikkelen. Ik hou van controle, en in mijn ogen kan het altijd nóg beter en mooier. Door mijn werk in eigen handen te nemen kon ik mijn ambities helemaal naleven.”

Explosieve groei

“In 1999 besloten oud-collega René Bok en ik om samen te werken en zo ontstond Intrema. Het bedrijf groeide in Rietmolen en in 2008 kochten we een kavel op het Euregio Bedrijvenpark in Enschede. Inmiddels zijn er weer plannen om uit te bouwen. Dat is ook wel nodig, de groei van de afgelopen jaren is explosief te noemen. Op het bedrijventerrein is gelukkig alle ruimte, en we zijn hier heel tevreden met de ontwikkeling van het terrein en natuurlijk de goede aansluiting met de stad en de snelweg.”

Lees ook: Enschedese ondernemers aan het woord: Leo van den Ende van Sigmax

Ambacht en nieuwe techniek

“Intrema Interieurbouw ontwerpt en produceert interieurs voor zakelijke en particuliere opdrachtgevers, waaronder bedrijven, winkels, kantoren, horeca en bijvoorbeeld ook keukens en boekenkasten voor particulieren. Het vakmanschap staat bij ons hoog op de agenda. Alles is mogelijk en we leveren maatwerk, turnkey als one stop shopping inclusief eventuele styling, meubels, raambekleding vloeren en decoratie. De ambachtelijkheid van het vak is wel aan het veranderen maar zal nooit verdwijnen. Door nieuwe technieken en met een modern machinepark kunnen we alleen maar nóg meer realiseren.”

Ruimtelijk Enschede

“In Enschede heb ik qua werk en privé letterlijk alle ruimte. De keuze om uit te gaan of te genieten van de natuur, het is beide dichtbij. Met Intrema kan ik op werkgebied mijn ambities en dromen verwezenlijken. We kijken bijvoorbeeld nu ook over de grens in Duitsland om onze klantenkring te vergroten. Want ook dat is dichtbij!”

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=bpTiZ3A_48k